Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Aangepast luchtverkeer nationale dodenherdenking

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1163 
|
 Luchtverkeersleiding 
Aangepast luchtverkeer nationale dodenherdenking

Tijdens de nationale dodenherdenking op vrijdag 4 mei rond 20.00 uur zal ook het luchtverkeer op de Nederlandse luchthavens twee minuten stilliggen. Van 19.50 tot 20.03 uur zullen in principe geen vliegtuigen vertrekken. De laatste landing vindt plaats vóór 20.00 uur. Binnenkomende vliegtuigen die voor dat tijdstip niet geland zijn, stellen de eindnadering uit tot 20.03 uur. Zij blijven op een hoogte van ruim 3,5 kilometer in het luchtruim wachten.
Aan vliegers is verzocht gedurende de stilteperiode geen toestemming te vragen om te mogen starten of taxiën.

In het luchtruim boven de Dam, boven de Grebbeberg bij Rhenen en boven Bloemendaal/Overveen gelden van 18.55 tot 21.30 uur beperkende maatregelen voor het luchtverkeer. Zo is het in die periode boven deze locaties binnen een bepaalde straal niet toegestaan tijdens herdenkingen onder bepaalde hoogten te vliegen.
Deze maatregelen zijn genomen door het ministerie van Verkeer en Waterstaat en worden uitgevoerd door Luchtverkeersleiding Nederland.

Op Schiphol zal zoals gebruikelijk in de aankomst- en vertrekhallen om 20.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen. Via de centrale omroep zullen passagiers, bezoekers en medewerkers hierom worden verzocht.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

En dat allemaal zonder politieke druk of mag de LVNL die 30 minuten 'compenseren' ergens dit jaar?

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Boven het geluid van de Bourdon-klok uit was tijdens de uitzending vanaf de Waalsdorper-vlakte meer dan 30 seconden lang een 747 te horen die koers zette naar de Kaagbaan.

Geplaatst door Gerard uit NULL

Dat was dan ook niet op Schiphol, en waar hij vloog zou ie 'onhoorbaar' moeten zijn volgens hen die het voor het vertellen hebben.

Deze week maakte ik een wandeling op het Kootwijkerzand (nabij Apeldoorn en radio Kootwijk). Ik was verbaasd dat er zelfs daar zoveel vliegverkeer toch wel heel goed hoorbaar was. Hinderlijk? nou, op die plek, als je rust zoekt, inderdaad, maar als ik er woonde zou ik er geen probleem mee hebben. Bottom line: "Vluchten kan niet meer, waarheen moet je gaan..."

Geplaatst door Els uit castricum

Terecht dat Schiphol respect toont voor de Dodenherdenking maar het zou ook terecht zijn als het respect toonde naar ons, de levenden!