Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Aan afspraken ‘vliegen na elven’ wordt niet getornd (vliegveld Eindhoven)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 651 
|
 dichtbij.nl Editie Eindhoven 
Aan afspraken ‘vliegen na elven’ wordt niet getornd (vliegveld Eindhoven)

Door: Tim de Zeeuw, dichtbijredacteur

EINDHOVEN - De brief die de actiegroep Geenvluchtennaelven aan wethouder Joost Helms gestuurd heeft wordt onder de aandacht gebracht van de minister van Defensie en de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. De actiegroep had overigens beter een zienswijze in kunnen dienen volgens Helms, maar die termijn was al verstreken.

De omwonenden zeggen dat de luchtvaart het niet zo nauw neemt met de in 2010 gemaakte afspraken dat vliegtuigen slechts bij uitzondering na elf uur ‘s avonds mogen landen. De regel is dat niet meer dan drie vliegtuigen bij vertraging mogen landen op Eindhoven Airport. In 2015 zijn dat er vier. In dat jaar zitten de verschillende partijen weer om de Alderstafel tijdens een evaluatiemoment, waarbij de toekomst van het vliegveld wordt besproken. Volgens Joost Helms wordt er niet getornd aan de afspraken.

Er is een mogelijkheid om naar acht vluchten na 23.00 uur te gaan. Of het er acht moeten zijn weet Helms nog niet.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Of 10, of 25 of 100 of de hele nacht. Wie zal het zeggen. Alders wellicht, want die weet wel wat goed voor u is?

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Inderdaad blijken alle afspraken die Alders met bewoners maakt na verloop van tijd te worden opgerekt of boterzacht te zijn.
Nog erger is dat bij de besloten briefing voor bestuurders en raadsleden bij de Milieudienst IJmond in 2013 door hem elk verband tussen gezondheidsrisico's en de zeer intensieve vlieghinder in onze regio naar het rijk der fabelen is verwezen. Zoals intussen wel bekend zal zijn was door de verantwoordelijk (tevens BRS-) wethouder elke vorm van debat al uitgesloten.

Zo kan het gebeuren dat bij het net verschenen GGD onderzoek de grote hoeveelheid verstrekte medicijnen tegen hogebloeddruk alhier slechts aan wegverkeer, de zeelucht en niet zozeer de industrie wordt toegeschreven.
Er rust blijkbaar een totaal taboe bij politiek en de medische wereld op het leggen van een verband met Schiphol en de enorme hinder. Het probleem wordt eenvoudigweg hardnekkig ontkend, met alle gevolgen voor onze gezondheid en onze woon- en leefomgeving. Wat een schone schijn......

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

Beste Wethouder Helms. Die trucs van Zienswijzen en via Comm MER klagen werken niet.
Belanden onder in de lade ! Nog NOOIT werkten dezeprocedures !Ja de Bobos weten wel wat afschuiven betekent. Even zo Alders, Kom op Eindhovenaren, Laat je niet in de luren leggen !