Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

AALSMEER - De inwoners van Aalsmeer storen zich steeds vaker aan het geluid van Schiphol. Volgens omwonenden van de luchthaven houdt Schiphol zich niet aan de afspraak om niet vaker van de Aalsmeerbaan gebruik te maken. Sinds november worden soms vier banen tegelijk gebruikt voor starts en landingen. Dit is een doorn in het oog van de Aalsmeerders, die tussen diverse aan- en uitvliegroutes in zitten.

Video:

 • Aalsmeerders klagen over Schiphol


 • Reacties op dit bericht

  Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

  Even het filmpje bekeken ook. Men geeft 'schoorvoetend' toe dat er iets niet klopt...

  En de kamercommissie sukkelt verder en zal de enorme progressie in geluidsbeperking roemen.

  VLIEG TUIG!!!

  Geplaatst door Rose uit Randstad

  Het was van de zijde van de heer P. Riemens een beschamende vertoning daar in Aalsmeer.

  Waarom? Omdat hij namens de LVNL probeert in samenspraak met de bewoners tot een soort compromis te komen door afspraken over 'een microklimaat per baan'.

  Eigenlijk hetzelfde mechanisme als de overheid probeert met de Alderstafel. Maak bewoners medeplichtig aan de besluiten en je kunt je daar vervolgens achter verschuilen. "Alle partijen" hebben er immers mee ingestemd.

  In feite maakte Riemens in zijn rammelende betoog glashelder dat de LVNL absolúút niet in staat is de huidige hoeveelheid vliegbeweginen af te wikkelen zonder enorme overlast voor de omwonenden. Laat staan de komende groei.

  De zogenaamde verbeteringen zijn in de marge en betekenen bovendien het verplaatsen van de ellende naar elders.

  Meneer Riemens hou op met deze onzin. En zeg waar het op staat: wij kunnen niet beter en wij dienen onvoorwaardelijk de belangen van de luchtvaartsector.

  Geplaatst door Ton uit NULL

  Rose.
  Ze kunnen zéker beter.
  Maar voor WIE ?
  Voor diegenen die nóg vaker voor niets naar Barcelona, Londen, Turkije, Berlijn, enz, enz. willen vliegen ?
  Voor diegenen die een nóg dikkere boterham willen ?
  Voor diegenen die 2 biefstukken tegelijk wil eten ?
  Voor diegenen die graag willen horen: "goed gedaan meneer, mevrouw"?
  Schiphol een paar flinke stappen terug.
  Dan (dat)zal voor héél veel mensen béter zijn.

  Geplaatst door Rose uit Randstad

  Ton,
  Ik bedoel dat de heer Riemens publiekelijk de zielepoot uithangt. In de trant van: onze organisatie overkomt het ook allemaal, wij moeten immers het verkeer afhandelen waarover 'de politiek', 'de democratie', 'de samenleving' beslissingen heeft genomen.

  Wat hij er niet bij vertelt is dat zijn organisatie nadrukkelijk betrokken is bij de plannenmakerij, inclusief het bedotten van 'de politiek', om die gestage uitbreiding van vluchten steeds weer door te drukken.

  Dan moet je een kerel zijn en zeggen: we kunnen niet beter, dit is de overlast, daar moet u het mee doen.
  Of tégen de luchtvaartsector stelling nemen en zeggen: meer vluchten kunnen we niet aan zonder extra overlast voor de omwonenden.

  Maar niet met kul-verhalen komen, waarbij je probeert de gekwelde burger (plek voor plek) medeplichtig te maken.

  Dat is het beeld dat bij mij overblijft na zijn optreden in Aalsmeer.

  Geplaatst door jhgriese uit amstelveen

  Dat beeld heb ik eveneens. De LVNL afficheert zich graag te pas en te onpas als zijnde een onafhankelijke organisatie (ZBO) (Met wel 3 toezichthouders van VVD huize: Dijkstal,TeVeldhuis,Wolleswinkel) ) Maar ca ruim 2 jaar geleden stond er in het personeelsblad van KLM een artikel met de kop: Wij moeten de capaciteit voor Schiphol nu voor de komende 100 jaar veiligstellen, was getekend Schiphol, KLM, èn............ja wel LVNL!

  Riemers liet zich te Uithoorn ontglippen: Tja.....Het is of economie of milieu, waarop een dame terecht reageerde met: "Gaat u daar over?"

  Geplaatst door Ton uit NULL

  Hoi Rose
  Ik had je wel begrepen hoor, maar het gaat natuurlijk om de teneur van de sektor die tot uitdrukking komt in een terloopse opmerking van o.a dhr.Riemers waar ook Jan Griese aan refereert: "het is of ekonomie of milieu".
  Dat is natuurlijk niet zo. Het is altijd iets er tussenin. Alleen zit de sektor, in de praktijk heel duidelijk INCLUSIEF de LVNL, bijna uitsluitend aan de ekonomie-zijde. In de "Nieuwsbrief Schipholbeleid" onderstreept Asscher (weth. A'dam) die geldteneur door te zeggen: "Leven in schone lucht verhoogt de levensverwachting, maar leven in welvaart- waar Schiphol aan bijdraagt- doet dat nog veel sterker. Dat realiseren mensen zich vaak onvoldoende".
  Ze hebben oogkleppen op en proppen in hun neusgaten.
  Het is getuigen van moed als beide heren ronduit zeggen dat ze voor een nog véél groter Schiphol zijn en dat ze dan de vuiligheid, de stank, het gevaar, die rotherrie, de angst, enz. maar "voor lief" nemen.
  En ik zeg dan ronduit.
  Getverdemme!