Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Aalsmeerbaan weer opgeknapt

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 925 
|
 Haarlems Dagblad 
Aalsmeerbaan weer opgeknapt

SCHIPHOL -  De Aalsmeerbaan van Schiphol krijgt volgende maand een nieuwe toplaag. Daarmee moet een einde komen aan de problemen rond de stroefheid en waterafvoer van deze start- en landingsbaan.

De Aalsmeerbaan werd in oktober tijdelijk buiten gebruik gesteld nadat voor de tweede keer een KLM-toestel bij de landing beschadigd raakte door rondspattend grit. Het bleek dat de kort daarvoor opgebrachte toplaag losliet. Deze zogenoemde anti-skidlaag is nodig om de baan stroever te maken en de waterafvoer te verbeteren. 

Schiphol besloot de toplaag weer te verwijderen en de onderliggende laag als noodmaatregel op te ruwen. Dit gebeurde met speciale freesmachines. Een nieuwe anti-skidlaag kan alleen in het voorjaar of in de zomer worden aangebracht. Vanaf de avond van 13 mei is het zover. Tot en met 25 mei zal worden gewerkt om een toplaag aan te brengen die wèl voldoet. De andere start- en landingsbanen zullen in die periode intensiever worden gebruikt. Welke banen dat zijn, is afhankelijk van de windsterkte en -richting.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Tijdelijke en bedriegelijke rust.

De oostelijke uitvliegroute van de Kaagbaan wordt dan tijdelijk iets verlegd naar het noorden om ons de hoognodige decibellen te bezorgen. Dat is al vaker gebeurt en blijft buiten de boeken.

Eind juni gaat de Kaagbaan 3 weken dicht en dan halen we over de Aalsmeerbaan de 500 starts per dag wel tussen 500 en 1000m hoogte.

De kannonen staan al gericht.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Sterkte Leo.