Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

Aalsmeerbaan Schiphol opnieuw dicht

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 681 
|
 www.nu.nl 
Aalsmeerbaan Schiphol opnieuw dicht

SCHIPHOL - De Aalsmeerbaan op Schiphol is vrijdag opnieuw buiten gebruik gesteld. Dat heeft de luchthaven bekendgemaakt. Het is de derde keer in een paar weken tijd dat de baan dicht moet wegens grit op de baan.

Schiphol wil nu de toplaag verwijderen en de laag eronder geschikt maken voor het vliegverkeer.

De baan was na de eerdere sluitingen steeds weer technisch goedgekeurd. Toen vrijdagochtend opnieuw een vliegtuig door losse teerdeeltjes licht beschadigd raakte, besloot Schiphol de baan opnieuw te sluiten.

Deze keer eiste de Inspectie van Verkeer en Waterstaat ook dat de baan op slot ging. De baan mag ook alleen weer open na toestemming van de inspectie, aldus een woordvoerder.

Een woordvoerster van Schiphol stelde dat de luchthaven voor een raadsel staat. “Daarom willen we de toplaag eraf halen.” Schiphol wacht wel eerst af of de inspectie daar toestemming voor geeft. De werkzaamheden zouden enkele dagen duren. In de tussentijd gebruikt Schiphol de Buitenveldertbaan.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Ik ben jaloers op al die anderen die nu ONZE geluidshinder krijgen.
Gelukkig komt er een straffe oostenwind waardoor de Aalsmeerbaan toch dicht moest voor een dagje.
Daarna haalt de luchthaven het wel weer in richting Aalsmeer, net zoals eerder deze week.

Geplaatst door Gerard uit NULL

De luchthaven stond ook voor een raadsel toen er onverwachts extreme hinder werd gemeld uit onze regio, na openening van de Polderbaan. We wachten nog steeds op maatregelen om die onverwachte en niet voorspelde overlast ongedaan te maken...

Geplaatst door leo uit de kwakel

** "bidden" , Gerard, "blijven bidden".

De voorzienigheid heeft ons ook "even" geholpen gisteren..........

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Over bidden gesproken. Er bestaat nog zoiets als de Zondagswet.

Artikel 2

1. Het is verboden op Zondag in de nabijheid van kerken of andere gebouwen voor de openbare eredienst in gebruik, zonder strikte noodzaak gerucht te verwekken, waardoor de godsdienstoefening wordt gehinderd.

Artikel 3

1. Het is verboden op Zondag zonder strikte noodzaak gerucht te verwekken, dat op een afstand van meer dan 200 meter van het punt van verwekking hoorbaar is.

Artikel 8

1. Overtreding van de artikelen 2, eerste lid, 3, eerste lid, 4, eerste lid, 5, eerste lid, en 6, wordt gestraft met hechtenis van ten hoogste twee maanden of geldboete van de tweede categorie.

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

@Willem:

discussie zal dus wel gaan over de term "noodzaak".

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Er staat zelfs 'strikte' noodzaak. Dat wil bij mij zeggen dat als het te vermijden is dat het dan niet strikt is. Vliegtuiglawaai is vermijdbaar of door anders te vliegen of zelfs niet te vliegen. Een ambulance of brandweerwagen die sirene voert is wel strikt noodzakelijk. Ik kan me herinneren dat een gemeente het treinverkeer wilde laten stoppen op zondag omdat er overlast was. De gemeente is namelijk uitvoerder van die wet en kan zelfstandig die sancties opleggen. Dus welke gemeente heeft het lef?

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Het was niet het treinverkeer maar de werkzaamheden aan het spoor.