Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Aalsmeer protesteert tegen late melding Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 723 
|
 dichtbij.nl 
Aalsmeer protesteert tegen late melding Schiphol

AALSMEER - Gemeente Aalsmeer heeft pas op maandag 26 maart bericht van Schiphol gekregen dat de Kaagbaan buiten gebruik is van maandag 26 tot en met vrijdag 30 maart. Tegen deze late melding zal de gemeente stevig protesteren bij Schiphol.
De Kaagbaan is buiten gebruik door regulier, jaarlijks onderhoud. Mogelijk zal de baan nog enkele dagen langer niet kunnen worden ingezet, omdat gelijk met het regulier onderhoud aan de baan delen van het regenwaterafvoerstelsel langs de baan worden gerenoveerd.

In de periode dat de Kaagbaan buiten gebruik is zal gedurende de dag de Aalsmeerbaan intensiever ingezet worden. Daarbij zal tijdens piekperioden ook de Zwanenburgbaan extra worden ingezet voor landingen vanuit en starts naar het zuiden.

Gedurende de nacht (van 23.00 tot 06.00 uur) wordt de Zwanenburgbaan gebruikt als vervanger voor de Kaagbaan voor landingen.

Vooral de bewoners van gebieden ten zuiden van de Aalsmeerbaan en Zwanenburgbaan zullen in de periode van het onderhoud aan de Kaagbaan meer overlast ondervinden.

De Kaagbaan zal dit jaar nog een aantal dagen buiten gebruik zijn, van 1 tot en met 5 oktober. Dat komt, omdat de zuidelijke rijbaan over de A4 gerenoveerd moet worden. Op de dagen dat dit gebeurt, wordt de Kaagbaan als alternatieve taxiroute gebruikt.


Reacties op dit bericht