Platform Vlieghinder Kennemerland
 

A380 Emirates woensdag voor het eerst op Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 952 
|
 refdag.nl 
A380 Emirates woensdag voor het eerst op Schiphol

SCHIPHOL – De eerste A380 van luchtvaartmaatschappij Emirates landt woensdag op Schiphol.

De superjumbo van de luchtvaartmaatschappij uit Dubai wordt woensdag om 13.30 uur in Amsterdam verwacht. Het vertrek van het grootste passagiersvliegtuig ter wereld, zo mogelijk nog imposanter, staat gepland voor 15.30 uur.

De luchtvaartmaatschappij uit de Verenigde Arabische Emiraten voert vanaf woensdag lijnvluchten uit tussen Dubai en Amsterdam met de A380. Emirates vliegt dagelijks op het traject heen en weer.

De luchthaven Schiphol maakt voor de ontvangst van de A380 bij voorkeur gebruik van de 80 meter brede Polderbaan. De dubbeldekker krijgt woensdag op Schiphol de gebruikelijke ontvangst. De luchthavenbrandweer spuit hoge waterbogen over het binnenkomende toestel.

Op Schiphol zijn taxibanen en viaducten speciaal geschikt gemaakt om de luchtreus met z’n enorme gewicht te kunnen ontvangen.

Ook de gates zijn aangepast om de honderden passagiers uit het toestel bij aankomst en vertrek vlot en veilig te kunnen verwerken.

Emirates is de eerste luchtvaartmaatschappij die lijnvluchten met de A380 gaat uitvoeren op Schiphol. Ook China Sou­thern en Malasia Airlines zouden plannen hebben om de superjumbo in te zetten op vluchten naar Amsterdam.

De A380 van de Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft medio vorig jaar voor het eerst een bezoek gebracht aan Schiphol. Woensdag vindt de eerste commerciële vlucht van Emirates naar Nederland plaats.


Reacties op dit bericht