Platform Vlieghinder Kennemerland
 

600.000 airmiles op biobrandstof met KLM voorop

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1530 
|
 duurzaambedrijsleven.nl 
tb_vliegtuig_20100620_KLM--PH-BQI.jpg

Door: Erik Verheggen

Air France-KLM is de duurzaamste luchtvaartmaatschappij ter wereld. In een scorekaart van een Amerikaanse milieuorganisatie haalt de maatschappij een bijna perfecte score.
Milieuorganisatie NDRC heeft 17 luchtvaartmaatschappijen beoordeeld op hun duurzame prestaties. De NGO richt zich daarbij vooral op het gebruik van biobrandstof. Vliegt de maatschappij op biobrandstoffen? Is zij transparant over de herkomst van de brandstof? Wordt verdringing van voedselgewassen vermeden? Air France-KLM scoort 20 punten, op een maximum van 23. British Airways, United Airlines en Virgin Atlantic volgen met 14 punten.

Dat de ene duurzaamheidsindicator de andere niet is, bewijst Finnair. De Finse maatschappij mocht zich in januari nog beroepen op een hoge score in het IATA Environmental Assessment Programme. In de scorekaart van het NRDC bungelt de Scandinavische airliner stijf onderaan met 2 punten uit 23.

KLM
De 17 vliegmaatschappijen hebben samen 600.000 mijl aan vluchten op biobrandstof op hun naam staan. KLM had in 2011 een primeur met de eerste commerciële vlucht op biobrandstof. In 2012 kwam KLM, in samenwerking met de Nederlandse producent van biobrandstoffen SkyNRG, met het Corporate Biofuel Programma. Onder andere Philips, Heineken, Ahold, Accenture, Nike en het ministerie van Infrastructuur en Milieu doen daar aan mee.

Bekijk bericht op "duurzaambedrijsleven.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Allemaal leuk en aardig, maar waar kan ik vinden hoeveel % biobrandstof dat is van het totaal(fossiel) brandstofgebruik ? Ik ben bang dat dat een schijntje is...


Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Dank Je Wim ! zeer informatief . Dus allemaal WINDOW dressing ...

Geplaatst door V.O.S.

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Beslist noodzakelijk dat de luchtvaartsector / transportsector de enorme uitstoot wereldwijd dient aan te pakken, op welke manier dan ook!
Ongelimiteerd vliegen / rijden, zal en heeft reeds haar verwoestende sporen achtergelaten.
Een eeuw vliegen heeft, vooral in de hogere luchtlagen een verwoestende uitwerking teweeggebracht. Al zal niet iedereen daar van overtuigd zijn.

Blijft over, de herrie!
Ook daar zal een verbeterslag noodzakelijk zijn!
Niet het ongelimiteerde uitbreiden ten koste van omwonenden en de zakken vullen van een groep die het geen bal interesseert, nee, er dient 100% duurzaam te worden gewerkt, op alle mogelijke fronten.
Dan houden we de planeet leefbaar!

Geplaatst door Hans Buurma uit Hilversum

600.000 mijl aan vluchten met enige procenten afgewerkte olie door 17 maatschappijen. Dat is gemiddeld 35.000 mijl per maatschappij, dus ook de KLM. Trek daar het effect van 5 wekelijkse vluchten retour Parijs, dus 62.000 mijl per jaar van af, want dat zijn die vluchten waarmee de KLM de klimaatvriendelijke Thalys wil vervangen. Hoezo, nummer een op de groene ranglijst? Misschien moeten ze bij de KLM toch eens iets aan interne coördinatie gaan doen. Of in ieder geval aan hun PR.