Platform Vlieghinder Kennemerland
 

5 miljoen euro subsidie voor Uilenstede

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 651 
|
 AD.nl 
5 miljoen euro subsidie voor Uilenstede

De gemeente Amstelveen heeft een subsidie van 5 miljoen euro gekregen om het studententerrein Uilenstede onder de rook van Schiphol op te knappen. Het geld komt van de Stichting Leefomgeving Schiphol, die vandaag in totaal 9 miljoen euro subsidie uitdeelt aan projecten om de leefbaarheid in het gebied rond de luchthaven te verbeteren.
Staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu), provinciebestuurder Tjeerd Talsma (Schiphol) en Schipholbaas Jos Nijhuis overhandigden vandaag symbolisch een cheque aan de Amstelveense wethouder John Levie (ruimtelijke ordening). Vandaag werd ook bekend dat Aalsmeer en Uithoorn respectievelijk 2,8 miljoen en 1,2 miljoen euro krijgen om nieuwe recreatiegebieden te ontwikkelen.
De Stichting Leefomgeving Schiphol komt voort uit de Tafel van Alders, een overlegorgaan van belanghebbenden van Schiphol onder voorzitterschap van Hans Alders. Het orgaan adviseert het kabinet over de groei van de luchthaven en de kwaliteit van de leefomgeving. De stichting heeft 30 miljoen euro subsidie te verdelen, dat komt van het Rijk, Noord-Holland en Schiphol. (ANP/Redactie)


Reacties op dit bericht