Platform Vlieghinder Kennemerland
 

46 procent van de Nederlanders voor groei Schiphol

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1046 
|
 luchtvaartnieuws.nl - 03-03-2019 
schiphol_DSC_3246.JPG

DEN HAAG - 46 procent van de Nederlanders vindt dat Schiphol mag groeien, zo blijkt uit een opiniepeiling van Maurice de Hond. 34 procent wil het huidige maximum van 500.000 vluchten per jaar behouden, 13 procent is voor krimp en 3 procent vindt dat de luchthaven dicht moet.

Onder de Nederlanders die op een rechtse partij stemmen is er de meeste steun voor uitbreiding van Schiphol: 69 procent bij de VVD, 67 procent bij het Forum voor Democratie en 57 procent bij de PVV. Bij de Partij voor de Dieren zijn er de minste voorstanders: 7 procent.

Maurice de Hond heeft de leden van zijn opiniepanel ook gevraagd of zij zich schamen voor vliegen vanwege de vermeende impact op het klimaat: 68 procent zegt van niet, 21 procent een beetje en 10 procent in behoorlijke mate.

Aankoop Air France-KLM
Verder is 63 procent positief over de aankoop van aandelen Air France-KLM door de Nederlandse regering. 14 procent is negatief, de rest is neutraal of heeft geen mening. Naast de aanhang van de coalitiepartijen zijn ook de meeste stemmers van PvdA, FVD, PVV en 50Plus enthousiast.

Bekijk bericht op "luchtvaartnieuws.nl - 03-03-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

De geografische positie van de ondervraagden ten opzichten van Schiphol is zo divers, dat je weinig waarde tot geen waarde kunt geven aan de uitkomst van deze enquête.
Maar dan nog. De kop van het artikel klopt voor geen meter. Tegen groei is maar liefst 50%.
De kop had moeten zijn: 50% van de Nederlanders is tegen groei van Schiphol.
Dit is een vorm van manipuleren.

Geplaatst door Elodie uit Wintelre

Bij elk negatief rapport of onderzoek is er binnen enkele dagen een positief bericht dat breed wordt uitgemeten, en dat het eerdere negatieve bericht doet vergeten. Geheel Nederland en onze overheid voorop, roept dat het klimaat beschermt moet worden en handelt vervolgens geheel tegen deze gedachte in. Ook die personen met hun kinderen, die bij elk vliegveld in de rij staan om te kunnen zeggen waar ze toch zijn geweest, zijn de grootste hypocrieten. Ach moedertje Aarde zal uiteindelijk wel ingrijpen!

Geplaatst door B.

Het goede nieuws, is dat hierin staat dat 13% krimp wilt en 3% sluiten. Bijelkaat 16% is bijna 1 op de 6 mensen wil krimp over heel Nederland! Dat is best al een behoorlijke verandering denk ik. We moeten door gaan.

Wie gaat er a.s. zondag ook meelopen in de Klimaatmars in Amsterdam?

Geplaatst door Sara

@B. Dat is inderdaad ook een manier om er naar te kijken. Positief dus. Ik denk dat dus dat de rest van de meesten mensen geen idee hebben wat de impact is van luchtvaart op de omgeving. Tot twee jaar geleden zou ik ook gewoon zijn gaan vliegen zonder enig besef. Ik had er zelf nooit bij stil gestaan dat er geluids overlast en zware vervuiling in de nabije omgeving is van een luchthaven. Het klimaat vond ik maar een beetje gezeur... tot dat boven mijn hoofd de hel los brak en ik de impact van het geweld aan den lijve ondervond. Nu pas weet ik hoe rot het is om snachts en in de vroege ochtend wakker te worden. Nu pas verlang ik naast stilte. Nu pas maak ik me zorgen om het klimaat en om mijn en de gezondheid andere mensen in mijn omgeving....en ik vind het heel moeilijk om te bevatten hoe moeilijk het is om anderen hiervan bewust te maken, zonder obsessief over te komen.. wij gaan aanstaande zondag!

Geplaatst door kaan.wim

Als ik geen last zou hebben van die Vliegtuigherrie zou ik waarschijnlijk ook anders reageren op een opiniepeiling !. Heel Nederland vind de verzakkingen in de provincie Groningen vele malen ernstiger dan de gehinderden van Schiphol !. De Gaswinning halveren kost ook miljarden maar dat kan blijkbaar wel!. Maar de Groningers lieten hun duidelijk horen! De Noord-Hollanders denken dat de ORS , CROS , BAS, gemeenten etc , het wel voor ze oplossen . Na al die jaren weten we beter.
die groei gaat er komen !. Harde actie dus ! maar hoe ?

Geplaatst door Thijs uit Heiloo

Als iedere maatschappij nu eens verplicht wordt om op het ticket duidelijk te vermelden wat de CO2 uitstoot van het betreffende reisje is. Net zoals op een pakje sigaretten te zien is hoe je longen er uit zien na een paar jaar, dan krijgt in ieder geval de hypocriete plastic-scheidende-en-minder-vlees-etende-prius-rijder het besef van de impact op het milieu van zijn stedentripje. Ook de mensen die ver van schiphol af wonen en denken goed bezig te zijn met hun milieumaatregelen maar toch wel voor 10 piek op en neer naar milaan in een weekend krijgen dan wat beter inzicht in wat ze teweeg brengen. Nu is het onzichtbaar, zeker als je er overdag verder geen last van hebt.

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

De eerstvolgende actiemogelijkheid zal zijn in het stemhokje straks. U weet vast nu wel welke partijen u niet moet stemmen!

Geplaatst door Jan Griese uit Amstelveen

Mensen, De uitkomst van dit onderzoek is toch eg goed ! ook is het in lijn met het Motivaction (heel Nederland) onderzoek dat NB Minister Nieuwenhuizen liet doen ! 55 % wilde geen groei meer ... Bedenken jullie wel, dat het nog maar een paar jaar geleden is, dat ca 25 tot 30 % GEEN groei meer wilde !
Er is echt een Kentering gaande! Volhouden , Grote Groet, Jan