Platform Vlieghinder Kennemerland
 

4500 handtekening tegen extra vluchten Eindhoven Airport voor Hans Alders

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 965 
|
 omroep brabant.nl 
4500 handtekening tegen extra vluchten Eindhoven Airport voor Hans Alders

Auteur: Hans Janssen

EINDHOVEN - Ex-minister Hans Alders krijgt komende vrijdag in Eindhoven van de actiegroep ‘Na elven geen vluchten’ een petitie die door 4500 mensen is ondertekend. De initiatiefnemers willen voorkomen dat het aantal vluchten op Eindhoven Airport ’s avonds en ’s nachts wordt uitgebreid.
Alders is voorzitter van de Alderstafel, die de toekomst van de Eindhovense luchthaven voorbereidt. Eerder deze week werd bekend dat de Tweede Kamer een debat wil over deze plannen.

Protest bij vliegveld
De actiegroep had ook gevraagd wat te mogen zeggen tijdens de komende zitting van de Alderstafel, maar dat verzoek is afgewezen. Ze is meestal achter de schermen, maar vastbesloten, bezig om haar standpunt kracht bij te zetten.

Eind vorig jaar protesteerden leden bij de landingsbaan van Eindhoven Airport tegen de dreigende toename van het aantal vliegtuigen dat ‘s avonds mag landen op het vliegveld. Vanaf 2015 mogen er elke avond tussen elf en twaalf uur ‘s avonds standaard acht vliegtuigen landen, zo staat in het ontwerp Luchthavenbesluit. Omwonenden vrezen voor hun ‘stille nacht’.


Reacties op dit bericht