Platform Vlieghinder Kennemerland
 

44% IN SLAAP GESTOORD DOOR VLIEGVERKEER

 |
 Geplaatst door: sijmen 
 |
 Bekeken: 778 
|
 de Castricummer 
44% IN SLAAP GESTOORD DOOR VLIEGVERKEER

GroenLinks verbaasd over ontbreken van informatie

Castricum - GroenLinks heeft een aantal schriftelijke vragen aan het college gesteld rond de geluidshinder van Schiphol. Aanleiding is de uitkomst van het GGD Gezondheidsonderzoek Noord-Kennemerland waaruit blijkt dat 44% van de volwassenen in Castricum ‘s nachts last heeft ven vliegverkeer.

“Wij ontvingen op 6 december 2007 de uitkomsten van het GGD Gezondheidsonderzoek Noord-Kennemerland 2006”, vertelt Peter Könst van GroenLinks. “Uit dit gezondheidsonderzoek blijkt dat in Castricum bij 44% van de volwassenen de slaap verstoord wordt door vliegtuigen. Eveneens op 6 december 2006 heeft de raad unaniem een motie aangenomen inzake de Strategische Nota Schiphol waarin de raad onder meer uitspreekt dat het aantal gehinderden door luchtvaartlawaai het percentage van 9% niet mag overschrijden”. GroenLinks vraagt zich af of het college bekend was met deze uitslag en zo ja, waarom deze niet eerder aan de raad beschikbaar is gesteld. Want de uitkomst is niet betrokken bij de behandeling van de Strategische Nota Schiphol. “Wij zijn van mening dat deze kennis van invloed zou zijn geweest op de beraadslagingen en besluitvorming inzake de Strategische Nota Schiphol”, aldus Könst.

GroenLinks wil bovendien van het college weten of het advies van de GGD om samen met Heiloo, Schermer en Graft-De Rijp te onderzoeken hoe om te gaan met de overlast door vliegtuiglawaai, wordt opgevolgd.


Reacties op dit bericht