Platform Vlieghinder Kennemerland
 

31.000 handtekeningen tegen groei luchtvaart

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 607 
|
 schipholwatch.nl 
Schiphol_klimaatactie_191214_WP_7629.JPG

AMSTELVEEN, 6 februari 2020 - Op dinsdag 11 februari 2020 om 13:45 uur bieden twee bewonersgroepen samen met Extinction Rebellion een petitie aan die pleit voor een einde aan de groei van de luchtvaart in ons land.

Omwonenden van vliegveld Beek wisten ruim 19.000 handtekeningen te verzamelen van bezorgde burgers, de Amsterdamse groep SchipholWatch vult deze aan met nog eens ruim 11.000 ondertekeningen.

De aanbieding vindt plaats in het gebouw van de Tweede Kamer en wordt in ontvangst genomen door de leden van de Commissie I&W. Deze commissie behandelt alle luchtvaartzaken.
De strekking van de petities is om aan de Tweede Kamer en de Nederlandse regering duidelijk te maken dat de ongebreidelde groei van de luchtvaart niet langer kan doorgaan.
Herrie en vervuiling

Grote groepen mensen gaan gebukt onder de herrie en vervuiling. Omwonenden kampen met slaaptekort en gezondheidsproblemen. Kinderen worden ziek van de uitstoot van gevaarlijke stoffen en presteren ondermaats op school vanwege de nachtvluchten.
"Het is te te veel, te vaak, te vuil en veel te goedkoop en dat weten we allemaal", aldus Alfred Blokhuizen die de petitie namens SchipholWatch zal aanbieden.

Beide petities zijn georganiseerd door vrijwilligers van de twee bewonersgroepen, zonder een noemenswaardig budget voor promotie. Dat toch zoveel mensen de petities hebben ondertekend, geeft goed aan hoe belangrijk de luchtvaartproblematiek is.

Red Rebels
Het event in de Tweede Kamer wordt omlijst door de Red Rebels (zie hier) met een pantomime street art performance. De artiesten zijn onderdeel van Extinction Rebellion NL en zij ondersteunen de omwonenden in hun pleidooi tegen groei van de vliegindustrie. XR pleit voor actie tegen de klimaatcrisis, deels veroorzaakt door de sector.

Bekijk bericht op "schipholwatch.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit Uitgeest

Extreme lawaai en luchtvervuiling, naast 7500 bijna ongelukken rond op en rond Schiphol.

Inmiddels een groot politiek item, langzamerhand raakt minister Cora van Nieuwenhuizen, die volkomen lak heeft aan veiligheid en leefomgeving, toch aardig in de problemen.....................

Geplaatst door Iep uit Almere

Duo's 0,2% van de volwassen Nederlanders ervaart maar een probleem waarvoor ze een handtekening willen zetten zal Cora antwoorden.

Geplaatst door Gerard uit Castricum

.. daar kan tegenin gebracht worden dat slechts een klein deel van de totale populatie wordt bereikt en dat daarvan een groot deel, ondanks de hinder, niet de moeite wil nemen om te tekenen om reden van bijvoorbeeld privacy, 'heeft geen zin', gemakzucht en noem maar op. Door al deze redenen tekent in het algemeen nog geen 1 tot 2 % van de populatie die geraakt wordt. Als je dat incalculeert, dan kom je plots op veel meer dan een miljoen mensen. Laat die grootte orde aan pittig gehinderden nu ook uit grootschalig onderzoek van de GGD zijn gekomen!