Platform Vlieghinder Kennemerland
 

30.000 mensen hebben geluidsoverlast van polderbaan

 |
 Geplaatst door: Ad 
 |
 Bekeken: 2191 
|
 www.volkskrant.nl 
30.000 mensen hebben geluidsoverlast van polderbaan

HOOFDDORP -  Ruim 30.000 inwoners van Hoofddorp hebben last van startende vliegtuigen op de Polderbaan, zogeheten grondgeluid. Dat zegt de gemeente Haarlemmermeer op grond van meerdere onderzoeken die wethouder Michel Bezuijen van Schipholzaken vrijdag heeft gepresenteerd.

Eén van de onderzoeken is uitgevoerd door TNO. Dit onderzoeksinstituut maakte aan de hand van metingen een overzicht van de plaatsen waar de overlast van de Polderbaan het grootst is. In sommige delen van Hoofddorp blijken inwoners meer last te hebben van het grondlawaai dan van het autoverkeer of burengerucht. Vooral in de wijk Hoofddorp-Noord is de overlast groot

Op basis van de uitkomst van de onderzoeken wil het college van burgemeester en wethouders van Haarlemmermeer doorgaan met een geluidswal langs de Polderbaan. De gemeente sloot hiervoor eerder een overeenkomst met Schiphol en de inwoners van Hoofddorp-Noord. Vorig jaar maakte een ambtenaar uit Amsterdam het winnende ontwerp voor de geluidswal: een hypermodern tentdoek dat geluid moet reduceren.

Volgens wethouder Bezuijen legt Schiphol de laatste hand aan het ontwerp en is het de bedoeling dat er begin volgend jaar een bouwaanvraag wordt ingediend. De aanleg van de geluidswal, die de naam ecobarrier draagt, kan dan in mei van start, als de gemeenteraad van Haarlemmermeer akkoord gaat. Schiphol heeft eerder aangegeven dat de wal 20 tot 25 miljoen euro gaat kosten, maar volgens Bezuijen is dat bedrag inmiddels veel hoger.

Het is de bedoeling dat in het achterliggende gebied achter de geluidswal 50.000 vierkante meter hoogwaardige bedrijvigheid komt. Schiphol had ingezet op 200.000 vierkante meter, maar volgens de gemeente is dat niet mogelijk vanwege het ruimtelijke beleid van de rijksoverheid. Schiphol wil de resterende 150.000 vierkante meter nu elders in Haarlemmermeer realiseren.

Bekijk bericht op "www.volkskrant.nl"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Er zijn slechts 30.000 mensen die last hebben van grondgeluid van de Kolderbaan, er is een veelvoud van 30.000 mensen dat hinder ondervindt van vliegtuigen die landen dan wel starten naar/vanaf de Kolderbaan.

Geplaatst door Els uit Castricum

Inderdaad Aalegeiz, je hebt gelijk! Want waarom zijn er anders miljoenen klachten geuit bij BAS? (Waar je overigens niet wijzer van wordt!) Dat is niet gedaan omdat we vogeltjes hoorden fluiten maar honderd- en honderduizenden keren een hels lawaai hebben moeten verduren! Dag en nacht!!!! Volkskrant en andere kranten: Geef toch eens volledige informatie! Daar worden we wèl wijzer van!

Geplaatst door Fiet uit NULL

Els en hr. Alegeiz, wat hebben die duizenden mensen in de 90-iger jaren toch gelijk gehad om tégen de polderbaan te zijn.
En het zijn er nog stééds duizenden die er dagelijks de ellende van ondervinden.
En als je een klacht bij (Cros) BAS deponeert, krijg je maar al te vaak het antwoord "de politiek vindt 't nou eenmaal goed". En dat is ook zo.
Er zit dus niets anders op dan maar te blijven duwen tegen die politiek om er een richtingsverandering in te krijgen.
Je weet maar nooit. Misschien lukt 't ooit.

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

TNO is, denk ik, niet zo onafhankelijk.
Wiens hand men voedt, bijt men niet.
Wat ik me ook afvraag: kunnen ze tellen?
Al die klachten die dankzij de Kolderbaan zijn ingediend, worden gebaggataliseerd?
Kijken zij geografisch slechts een paar km. ver vanaf Schiphol?

Waarom wordt er meer aandacht besteed aan grondlawaai? Omdat dit relatief makkelijker is aan te pakken?
De herrie die de Kolderbaan genereerd is veel omvattender. Om half vijf in de ochtend vanuit het noord-oosten worden wakker gebulderd, bijvoorbeeld. Omdat de heren beleidsmakers de Kolderbaan op een absolute foute plaats hebben gesitueerd. Al die onderzoeken en investeringen om het geluidsprobleem 'op te lossen' is mijn inziens weggegooide energie en geld.
Die Kolderbaan had er nooit mogen komen!
Dit is een rechtsstaat onwaardig!

Geplaatst door Theo uit Katwijk

TNO heeft een berucht record. Alsof ze dat niet zou weten. Waar dat vandaan komt? Een oud-werknemer van IG-Farben binnen PVRC is daarvan op de hoogte. Verandert het karakter van deze organisatie? Neen en nog eens neen. De film dr Strangelove gezien? In zijn vorige leven heette hij doctor Merkwuerdigeliebe. Peter Sellers speelde er drie rollen in.
Met zo'n luchtvaartmaatschappij, die de SS-ers in 1946 naar Zuid-Amerika vervoerde, op dat Schipholterrein, kun je verwachten dat de democratie ver te zoeken is.
Omwonenden net zoals de andere Nederlanders zijn suckers, speelbal van de politici en hun zetbazen.
Kunt u zich herinneren de omwisseling van de gulden in de Euro? U bezat opeens minder geld, of voor het kopje koffie moest u opeens meer werken. Nu zijn we via periode van de winstverdubbelaars of -trippelaars, woekerpolissen, etc. bij de banken die het klootjesvolk weer op een andere manier oplichten. 80% provisie.
We zijn opeens in een bancaire crisis terecht gekomen. Wat gebeurt er? De bonussen van de heren zijn niet minder geworden.
De volgende roof is alweer aangekondigd, de AOW. Wie heeft daar het meest last van? Juist ja.
Mijnheer Osterhaus wilde ook een graantje meepikken. Kosten voor de belastingbetaler zijn 600 miljoen Euro. Een blunder van jewelste. De Gosses zijn ingeschakeld om te doen lijken dat iedereen minstens 2 keer gevaccineerd moet worden.
Welke clubs zijn daarbij betrokken, die ook de gezondheidsaspecten van geluidsoverlast moeten onderzoeken?
Tja, Stallen? Neen, die heeft zijn ziel voor een habbekrats aan de duivel verkocht, hetgeen iedereen weet. De Jolanda van de luchtvaartsector.
Natuurlijk de gezondheidsraad, die met het vertrouwen in de medische zorg het niet zo nauw heeft genomen. Net zoals die andere club. Vandaar die idiote vaccinatiecampagne.
Dus, vandaar de ellende van de geluidsoverlast, de megalomanie droop ervan af. Die verruekte Cerfontaine is nu professor in de bestuurskunde, zoals veel vrindjes van hem in dat dossier zijn in R'dam.

En wat doet zachtmoedige Els daartegen? Ze steekt niet eens haar tong uit. Zij hangt aan het eind van de maand de vlag halfstok uit.
En zo zijn er meer fatsoenlijke mensen, die geroofd worden van hun geld en van hun slaaprust.
Laat u niet manipuleren. Het is nog steeds gaande en u trapt met open ogen daarin.

Niet doen, niet in die praatjes geloven.
Volgende week zal ik even testen of u nog steeds bedonderd wordt door de lokale belanghebbenden.

Geplaatst door Els uit Castricum

Theo, je commentaar heb ik al naar verschillende mensen doorgestuurd. Zo goed, vind ik het. En ook natuurlijk prettig om een compliment te lezen. Dank je wel. Maar je hebt helemaal gelijk met alles wat je aanroert. Toch blijf ik geloven dat "het kwaad zichzelf straft." Geen mens komt ermee weg, al kan het heel lang lijken,
dat ze de dans ontspringen. Als je goed oplet, zie je het echt om je heen gebeuren! Er komen steeds meer onderste stenen boven. "Vluchten kan niet meer", zoals de tekst van dat leuke liedje luidt.