Platform Vlieghinder Kennemerland
 

2e Kamerleden komen hinder Schiphol ervaren

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 355 
|
 meerbode.nl - 06-11-2019 
HvS-2e_kamer_18-12-2018.JPG

Door redactie Aalsmeer

Aalsmeer – Een aantal Tweede Kamerleden heeft de uitnodiging van de gemeenteraad van Aalsmeer geaccepteerd om zelf de hinder van Schiphol te komen ervaren. Op maandag 11 november gaat de gemeenteraad eerst met hen in gesprek in de raadzaal, daarna volgt een rondrit door Aalsmeer en Kudelstaart. De Tweede Kamerleden, die zich bezighouden met de luchtvaart in Nederland, worden tijdens het werkbezoek door de gemeenteraad bijgepraat over hoe de hinder van vliegtuigen door veel Aalsmeerders en Kudelstaarters wordt ervaren. De Aalsmeerse gemeenteraad is dan ook blij dat de Kamerleden zelf poolshoogte komen nemen welke hinder dat betreft.

Grens bereikt

In het gesprek met de Kamerleden zal de gemeenteraad aangeven dat de grens van wat nog acceptabel is qua vliegtuiggeluid al lang bereikt is. Aanleiding hiervoor is het voornemen van minister Van Nieuwenhuizen om het aantal vliegbewegingen vanaf Schiphol onder voorwaarden te laten groeien van maximaal 500.000 naar maximaal 540.000 per jaar. Deze extra groei van het aantal vliegtuigbewegingen zal tot een verdere verslechtering van de leefbaarheid in de gemeente Aalsmeer leiden.

Informatie en film

Om 11.00 uur worden de Kamerleden ontvangen door burgemeester Gido Oude Kotte. Daarna zullen de gemeenteraad en ook wethouder Robbert-Jan van Duijn de Kamerleden voorzien van informatie. Er wordt ook een korte film getoond waarin de hinderbeleving van Aalsmeerders en Kudelstaarters helder voor het voetlicht wordt gebracht.

Bezoek locaties

Na het gesprek in de raadzaal bezoeken de raadsleden met de Tweede Kamerleden locaties in Aalsmeer en Kudelstaart. Op die manier kunnen de Kamerleden zich een goed beeld vormen van de impact die de vele vliegbewegingen hebben op de inwoners van de gemeente Aalsmeer. De boodschap dat de leefbaarheid van Aalsmeer in het geding is zullen de gemeenteraadsleden aan de Kamerleden meegeven.

De bijeenkomst is van 11.00 tot 12.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis en is openbaar toegankelijk. Publiek is als toehoorder welkom op de tribune in de raadzaal.

Bekijk bericht op "meerbode.nl - 06-11-2019"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

En dan maar hopen dat de windrichting (on)gunstig is en LVNL geen geintje uithaalt door ander baangebruik.

Geplaatst door anton uit castricum

Handig dat ze hun komst luid en duidelijk aankondigen, met het tijdstip er bij, dan kan Schiphol voor paar uurtjes een andere baan gebruiken, zodat het lekker rustig blijft. Is dit nu serieus bedoeld, of zouden ze echt zo achterlijk zijn?

Geplaatst door Bob uit Uitgeest

Een goed beeld krijg je pas als je jaren in de toenemende teringherrie woont en veelvuldig in je slaap wordt gestoord. Dat zullen die Kamerleden helaas niet meemaken. Nu nog onaangekondigd zoiets doen, dat geeft al een beter beeld.

Geplaatst door anoniem uit Aalsmeer

Geen VVD en geen PVV aanwezig. Wat heeft het dan voor zin?

Geplaatst door Peter uit Badhoevedorp

Ach wat een leuk schoolreisje voor de kamerleden..
Kan dat volk zich niet beter bezighouden met de leefbaarheid voor de burger te verbeteren, stoppen met de giga vervuiling en verspilling en de subsidiekranen naar de luchtvaart stop te zetten.
Doe iets voor de burger ipv die paar rotbedrijven die de boel kapot maken.