Platform Vlieghinder Kennemerland
 

2e kamer fractie CDA ondersteunt CDA Dronten (Vliegveld Lelystad - Biddinghuizen)

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1054 
|
 bhznet.nl 
2e kamer fractie CDA ondersteunt CDA Dronten (Vliegveld Lelystad - Biddinghuizen)

BIDDINGHUIZEN - 2e kamer fractie CDA ondersteunt CDA Dronten Uitbreiding van het vliegveld Lelystad en de voorgestelde vliegroutes staan volop in de belangstelling. Dit was voor het CDA Dronten aanleiding om contact te zoeken met de 2e kamer fractie van het CDA. Kandidaat raadslid Jan Klopman nam contact op met Sybrand Buma en heeft het standpunt van CDA Dronten toegelicht.

De uitbreiding van het vliegveld en de daarmee samenhangende geluidsoverlast is een belangrijk item voor in het bijzonder de inwoners van Biddinghuizen.

Het antwoord dat van de 2e kamer fractie kwam, ondersteunt de opstelling van CDA Dronten. Het CDA wil u de reactie niet onthouden:

Geachte heer Klopman, beste Jan,
Onlangs zond u een mail aan Sybrand Buma inzake vliegveld Lelystad. Namens hem en Kamerlid Sander de Rouwe wil ik u als volgt berichten.
Het CDA zit op dezelfde lijn: uitbreiding van Lelystad is akkoord als dat geen overlast geeft voor omwonenden. We zullen alert zijn op de uitvoering van dat standpunt.
De routestructuur van de vliegtuigen wordt nog verder besproken en bezien, maar het uitgangspunt dat omwonenden geen extra overlast mogen krijgen, blijft gelden.
Overigens was het met name de CDA fractie die een verplaatsing van Lelystad naar Dronten heeft tegengehouden. Ook toen speelde dat Dronten niet meer overlast mocht krijgen.”

Aldus de reactie van de 2e kamer fractie van het CDA. Het CDA Dronten is blij met deze reactie en beschouwt dit als een hart onder de riem voor de inwoners van Biddinghuizen.
Jan Klopman hierover: “Dit is een bevestiging van wat we tot nu toe altijd gezegd hebben. Ik ben blij met deze reactie vanuit Den Haag en ik hoop dat onze collega partijen, met een afvaardiging in de 2e kamer, hetzelfde hebben gedaan zodat we gezamenlijk voor de belangen van de inwoners Biddinghuizen kunnen opkomen.”
Het CDA Dronten is en blijft in contact met de 2e kamer fractie om het beste voor de inwoners te realiseren.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Rob uit NULL

" Het CDA zit op dezelfde lijn: uitbreiding van Lelystad is akkoord als dat geen overlast geeft voor omwonenden. "

De oxymoron van het jaar

Geplaatst door Jaap uit Bussum

De uitbreiding is dus niet akkoord als dat wel overlast geeft. Goed nieuws voor de omwonenden, toch?