Platform Vlieghinder Kennemerland
 

25 jaar Bulderbos

 |
 Geplaatst door: 2eHans 
 |
 Bekeken: 2968 
|
 Herdenking Bulderbos 
25 jaar Bulderbos

Het Bulderbos aan de IJweg in Vijfhuizen Haarlemmermeer bestaat dit jaar 20 jaar.
Het actiebos ontstaan als een levend , groeiend bos tegen overlast en uitbreiding van de luchthaven bestaat nog steeds.
Het bulderbos wordt goed onderhouden door de Bulderboswachters met hulp en steun van Landschap Noord-Holland, maar het bos is nog altijd in bezit van milieudefensie. Het is een enclave geworden tussen al die Schipholgronden.

Op zaterdag 6 september 12 – 16 uur gaan we in het Bulderbos herinneringen ophalen met Boomplanters van het 1994 met liefhebbers
van een schoner milieu en met het team van het eerste uur.

Het programma wordt een feest van herkenning.
We zijn op zoek naar adressen van Boomplanters van 1994 van actievoerders en van Platforms die nog steeds strijden tegen vliegoverlast en mensen die betrokken waren bij minder Schiphol en meer milieu.
Geeft ons adressen door, graag digitaal, dan kan het organisatieteam uitnodigingen doorsturen voor 6 september.

Laat ons iets weten

Hartelijke groet,

Namens Bulderboswachters en organisatieteam,

Gerda Roset
tel.: 023-5613610
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)


Reacties op dit bericht

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

Er is toen een boekje uitgegeven over het Bulderbos. Zo´n boekje heb ik toen aangeschaft.

De naam ´Bulderbos´ is toepasselijk, want 20 jaar lang worden we al weg gebulderd door Schiphol. Daar door is het leefklimaat enorm verziekt. Het is een asociaal bedrijf dat helemaal niets op heeft met zijn buren.
Wat voor negatieve impact de vervloekte Polderbaan heeft op de omgeving van Schoorl tot aan de Velserbroek (meestal zuiden windrichting), is niet meer te bevatten.

De Polderbaan had er nooit mogen komen!
Het is ronduit asociaal dat de meeste herrie boven het Noordzee-kanaal is gedropt.
Nergens wordt er zo laag aangevlogen als hier, naar Schiphol. De sector wordt in dit land op handen gedragen en de inwoners hebben het nakijken!

Schiphol is een asociaal bedrijf.

Geplaatst door jhgriese uit Amstelveen

V.O.S: Ik ben het zeer vaak met u volstrekt eens, echter nu toch een correctie ! Op de Buitenveldertbaan, komt het voor dat op 1 dag , met mooi weer NB 300 kisten op 200 meter hoogte (Ja echt !) overkomen. Mensen schrikken zich te pletter. En dan hebben we het nog niet over de onveiligheid. LVNL schermt altijd met : Veiligheid voor alles, maar 1) De werkelijkheid is: Capaciteit voor alles ! 2) Het neerstort-risico is al jaren niet meer op orde.3) Als er een defect optreedt, Kan die piloot van een widebody vrij weinig meer uitrichten op maar 200 m. Vroeger heette de B.baan: Stormbaan. Omdat deze alleen bij slecht weer gebruikt werd. Nu wordt er druk gevlogen zelfs bij het mooiste weer van de wereld.. 26 juni is er weer een Tweede Kamer overleg (A.O.) De VVD, SGP, en PVV zal het allemaal worst zijn. Nu bezien, wat de rest doet aan reparatie van dat achterlijke VVA stelsel

Geplaatst door V.O.S. uit NULL

Verloedering. Onder. Schipholbeleid.

@ J.H. Griese. Wellicht doel je op de zin ´ nergens wordt zo laag aangevlogen als hier´ en de zin ´dat de meeste herrie boven het Noordzee-kanaal is gedropt door de sector.´ Je heb gelijk, ik had het beter mogen omschrijven. Wat ik bedoel is: er is vrijwel nergens ter wereld waar er zo lang vanaf een geringe hoogte wordt aangevlogen als hier, naar Schiphol. En ten tweede: boven het Noordzee-kanaal (regio Uitgeest / Castricum) zijn we vanuit een zero-situatie naar een 100%-situatie gegaan door de komst van die Kolderieke baan.