Platform Vlieghinder Kennemerland
 

18 mei 2011 - Minder nachtvluchten Schiphol lijkt onhaalbaar

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 951 
|
 Dichtbij Nagekomen van 18 mei 2011 
18 mei 2011 - Minder nachtvluchten Schiphol lijkt onhaalbaar Download het gehele artikel '18 mei 2011 - Minder nachtvluchten Schiphol lijkt onhaalbaar'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Een oplettende inwoner uit Hoofddorp stuurde dit bericht aan PVRC.
Hebben we nu een te realiseren afspraak, of wordt ons een loer gedraaid?

Geplaatst door cros op de helling uit deltametropool

Ai, in de briefings overal in de regio heeft Rijkscommissaris Alders al langere tijd terug overzichten getoond met daarin het betreffende getal van 32.000 nachtvluchten maximaal.
Het begint er op te lijken dat het convenant achtige karakter van zijn voorstellen zich nu achteraf zal wreken. De beperkte groep bewonersplatforms die bleven onderhandelen heeft zich blijkbaar geheel voor het gammele karretje van de sector laten spannen?

Conclusie:

Het wordt hoe langer hoe gekker met die Tafels. Misschien wordt het tijd dat de heer Alders van het toneel verdwijnt en de politiek zich niet langer achter deze onverkwikkelijke volksverlakkerij verschuilt?

Geplaatst door Inwoner Buitenveldert uit Amsterdam

http://www.alderstafel.nl/algemeen/nieuws/16-akkoord-alderstafel-schiphol-over-alternatief-pakket-voor-glijvluchten.html

Zie de link naar de regeling. Het is inderdaad geen hard plafond. Alleen indien de air lines niet gebruik maken van hun rechten (teruggeven van historische rechten of niet gebruiken van tijdelijke rechten) kan het plafond gerealiseerd worden. De enige concessie van Schiphol is dat vrijkomende rechten niet opnieuw worden uitgegeven. Indien airlines wel hun rechten gaan gebruiken (aanttrekken economie) kan het zelfs boven de 32.000 komen. Overigens hoor je niets meer over het uitfaseren van de meest lawaaige vliegtuigen (een andere hinderbeperkende maatregel). Er zou een full ban zijn per 31/12/2012. Deze afspraak wordt ook niet nagekomen.