Platform Vlieghinder Kennemerland
 

16 mei: Flashmob op Schiphol. Doet u ook mee?

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1229 
|
 Milieudefensie 
16 mei: Flashmob op Schiphol. Doet u ook mee?

Een flashmob is een grote groep mensen die plotsklaps opduikt op een openbare plek, daar opvallend aanwezig is en vervolgens even snel weer verdwijnt.

In Engeland hebben een aantal succesvolle flashmob-acties plaatsgevonden tegen de uitbreidingsplannen van vliegvelden. Deze acties kregen veel aandacht in de pers en hebben geholpen om de luchtvaart hoger op de politieke agenda te krijgen.

Omdat niet alleen in Engeland vliegvelden willen uitbreiden zijn er op 16 mei flashmobs in Londen, Dublin, Parijs, Brussel, Frankfurt. In Nederland is besloten om ook mee te doen, op Schiphol natuurlijk.

Op http://t5flashmob.wordpress.com/ staat meer over de actie in Engeland.

In Nederland is de flashmob-actie extra belangrijk omdat de Tweede Kamer binnenkort over de luchtvaartnota vergadert. Daarom moeten we de politiek nu laten weten dat luchtvaartgroei haaks staat op het voorkomen van klimaatrampen.

Meld je aan voor meer informatie en een mooi actie-T-shirt.
Stuur een mailtje aan: .(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)
Vermeld je woonplaats in verband met de distributie van de T-shirts.

WAAR: Verzamelen bij “Aankomst 2” op Luchthaven Schiphol
WANNEER: Zaterdag 16 mei, om exact 12:00

Nadere informatie vindt u ==> hier.


Reacties op dit bericht


Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

Tot morgen!

Geplaatst door Els uit Castricum

Al deze tijd heb ik naar het bericht van de flahmob zitten kijken. En gedupt en gewogen. Ik vind het moeilijk om te gaan, hoe goed ik deze actie ook vind en hoe noodzakelijk. Als er nou nog een oproep van het PVRC was geweest, (nu is dit wel een gemiste kans van hen) dat we met een hele goep gingen was ik die drempel nog wel overgegaan. Maar in mijn eentje als 71 jarige zie ik het, hoe laf ook, niet zitten. Echter alle moedigen en gemotiveerden wens ik veel succes morgen en hopelijk wordt het een grandioze actie.