Platform Vlieghinder Kennemerland
 

14 euro voor een enkeltje Europa - VS + UPDATE

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1217 
|
 powned.tv 
hv_vliegtuig_3023.jpeg

De Ierse vluchtmaatschappij Ryanair wil transatlantische vluchten aan gaan bieden. Voor 10 pond (14 euro) stap je op in Londen, Berlijn of Dublin en stap je enkele uren later uit in New York, Boston, Chicago of Miami.

Ryanair wil dit plan binnen vier of vijf jaar bewerkstelligen, meldt The Guardian. De vluchtmaatschappij is al aan het onderhandelen voor vliegtuigen die de lange afstand aankunnen.

Volgens Ryanair willen Europeanen goedkoper naar Amerika en andersom. Daarom ziet de vluchtmaatschappij dit als "een logische stap op de Europese markt".

De transatlantische vlucht is een van de meest winstgevende lijnen in de wereld. Deze wordt op het moment gedomineerd door maatschappijen met een gevestigde reputatie, waaronder British Airways, American Airlines en Virgin Atlantic.


UPDATE

Ryanair krabbelt terug: toch niet naar VS voor een prikkie (AD van 21-03-2015)


Door: Harmke de Vries

Het was een droom die uitkwam voor reisfanaten: voor de prijs van een pizza op en neer naar New York. Ryanair zou vluchten naar Amerika aanbieden die iedereen kon betalen. Nu valt die droom in duigen. De maatschappij krabbelt terug en gaat de goedkope trans-Atlantische vluchten toch niet aanbieden.
Begin deze week kwam het nieuws naar buiten dat Ryanair voor veertien euro vluchten zou aanbieden vanaf Europa naar veertien steden in Amerika. De marketingmanager van het bedrijf Kenny Jacobs bevestigde dit in een bericht van Financial Times.

Maar in een verklaring laat Ryanair weten dat zo'n plan nooit op tafel heeft gelegen, laat staan dat er al een beslissing over is genomen. Topman O'Leary sprak vrijdag tegenover Ierse media van ,,miscommunicatie''.

O'Leary staat bekend om zijn proefballonnetjes, vaak bedoeld om een reactie uit te lokken bij concurrenten. Die hebben het toch al niet erg op Ryanair en zijn weinig diplomatieke bestuursvoorzitter. Het bedrijf wint met goedkope tickets de laatste jaren zienderogen marktaandeel in de Europese luchtvaart.

Toch hoeft men niet getreurd te zijn: gesprekken over goedkope langeafstandsvluchten zijn nog niet helemaal van de baan. De maatschappij kijkt naar de mogelijkheid om in de toekomst deze reizen aan te bieden.

Lees hier het UPDATE AD artikel...

Bekijk bericht op "powned.tv"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Kijk naar de toekomst uit deltametropool

Een vroege 1 april grap?

Of kan de luchtvaartsector soms gaan putten uit de 1200 miljard Euro die de EU geldfabrieken sinds kort aan bevoorrechte instellingen toe doen komen?

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Vooralsnog schijnt het een "proefballonnetje" te zijn. Volgens het AD laat Ryanair in een verklaring weten dat zo'n plan nooit op tafel gelegen heeft en heeft topman O'Leary het afgelopen vrijdag tegenover Ierse media over ,,miscommunicatie''.

Geplaatst door Jaap uit Bussum

Sorry voor mijn reactie, want het stond ook al in de update. Was even iets te snel.