Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

  Vliegtaks kost Schiphol 4,5 miljoen passagiers

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 601 
|
 Beurs.nl 
    Vliegtaks kost Schiphol 4,5 miljoen passagiers

AMSTERDAM (Dow Jones)—Volgens onderzoek van Schiphol Groep en de Kamer van Koophandel kost de vliegtaks die het kabinet wil invoeren Schiphol jaarlijks 4,5 miljoen passagiers.

Een onderzoek dat staatssecretaris De Jager van financien naar de Kamer heeft gestuurd, komt met soortgelijke cijfers en spreekt van een afname van ‘ruim 4 miljoen passagiers’. Dit meldt de Staatscourant maandag.

Door de kabinetsplannen worden vluchten binnen Europa ruim EUR11 per ticket duurder en intercontinentale tickets EUR45.

Schiphol is mordicus tegen een ticketbelasting, zo zegt een woordvoerder. ‘Het verslechtert onze internationale concurrentiepositie. Bovendien geeft dit plan forse schade aan de economie.’

Schiphol zal 10% tot 11% minder vertrekkende en aankomende passagiers kunnen verwachten in 2011, zo blijkt uit onderzoek van de bureaus Significance en SEO Economisch Onderzoek. Het aantal overstappassagiers daalt volgens het onderzoek met 4% tot 8%.

‘De vliegtaks levert nauwelijks milieuwinst op,’ aldus de Schiphol-woordvoerder. ‘Mensen blijven vliegen, passagiers zullen uitwijken naar de ons omringende landen.’

In plaats van een vliegtaks zou Schiphol liever een vervroegde invoering van de handel in emissies zien, die nu voor 2011 op de agenda staat van de Europese Unie. ‘We nemen daarmee een voorsprong op maatregelen die in de toekomst gaan gelden,’ aldus de woordvoerder van Schiphol. ‘Wij vinden een reductie in emissies prima, maar dan wel in Europees verband.’

De afname in passagiers in het Nederlandse vliegverkeer wordt met name onder het toeristisch verkeer verwacht.

Regionale luchthavens in Nederland zullen naar verwachting 11% tot 13% passagiers verliezen.

Uit de brief van staatssecretaris De Jager blijkt dat het kabinet vasthoudt aan het plan om de vliegtaks in te voeren, aldus de Staatscourant.

Volgens het onderzoek van de KvK, in opdracht van Schiphol, gaan 6.000 banen verloren op Schiphol, en zullen een verdere 6.000 indirecte banen verdwijnen.

Door Ykje Vriesinga (Beurs.nl);


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Gerard uit NULL

Zal wel meevallen, als je in het andere berichtje van vandaag eest dat KLM zijn route gaat uitbreiden. Dat doend ze niet als ze er geen vertrouwen in hebben dat de passagiers toch wel komen. Stemmingmakerij dus. En als de vakantiegangers toch besluiten in NL te blijven levert dat een veelvoud aan banen op in de toeristische sector NL. Plusd at onze euro's in NL blijven, en dat is heel goed voor de economie en de Schatkist. .

Geplaatst door Ton uit NULL

Eindelijk weer eens positief nieuws.

Geplaatst door Rene uit schagen

Gerard en Ton, jullie snappen er dus niets van....

Geplaatst door Ton uit NULL

Het geluk is met de dommen.