Platform Vlieghinder Kennemerland
 

‘Rotterdam Airport zelf verantwoordelijk voor invulling geluidszone’

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 1026 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
 ‘Rotterdam Airport zelf verantwoordelijk voor invulling geluidszone’

DEN HAAG - De luchthaven Rotterdam moet er zelf voor zorgen dat de vastgestelde geluidszone niet wordt overschreden. Rotterdam Airport kan zelf bepalen welke extra commerciële vluchten en overheidsvluchten het toelaat en hoeveel. Dat zegt staatssecretaris Schultz van Haegen van Verkeer en Waterstaat. De bewindsvrouw reageert daarmee op de kritiek die luchthavendirecteur Wondolleck vandaag (23 september) uitte op het overheidsbeleid ten opzichte van de luchthaven.

Het ministerie van Verkeers en Waterstaat bevestigt dat de luchthaven kan rekenen op een boete, die kan oplopen tot 520.000 euro. In een verklaring meldt de staatssecretaris dat de Inspectie Verkeer en Waterstaat de luchthaven heeft gewaarschuwd voor de boete.

Wondolleck zei eerder vandaag niet te begrijpen dat Rotterdam Airport mogelijk een forse boete moet betalen voor overschrijding van de geluidsnormen, terwijl de overheid zelf tientallen keren per week vluchten uitvoert vanaf de luchthaven. De luchthavendirecteur liet weten de overheidsvluchten voortaan te willen weren. Aanvankelijk leek dat op een protestactie, maar dat beeld werd later genuanceerd. De luchthaven wil de vluchten met bijvoorbeeld koningin Beatrix of premier Balkenende aan boord niet langer toegestaan om verdere overschrijding van de geluidsnormen te voorkomen.

Schultz van Haegen zegt gebruikers van overheidsvluchten deze zomer verzocht te hebben om terughoudend te zijn met het gebruik van Rotterdam Airport, om daarmee de luchthaven te ontlasten.

Volgens Wondolleck is de overschrijding van de geluidsnormen het gevolg van technische onvolkomenheden van de huidige geluidszone. Het ministerie van VenW zegt daarover in een reactie: ‘wij hebben de luchthaven er diverse malen op gewezen dat, als daar al sprake van is, VenW bereid is om die technische onvolkomenheden recht te zetten. Daarvoor moet Rotterdam Airport onder meer een aanvraag indienen tot wijziging van de aanwijzing. Het ministerie is in afwachting van deze aanvraag en heeft de luchthaven aangegeven om daarmee haast te maken gelet op langdurige procedures die hiermee gemoeid zijn.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door Vos uit Uitgeest

De ene hand geeft je eten, de andere slaat het
uit je mond.........dat kan alleen in......
Nederland!
En dan hebben we hier de heer JP.Balkenende:
gaan we toch gewoon naar Schiphol?
Van mij mag ie........een enkeltje wel te
verstaan naar verweggistan!
Dus Schiphol raakt nooit vol, JP.Balkenende?
De omwonenden in het Noord-Holland hebben
geen last van te veel herrie?
Begrijpt die man nu helemaal niets?
Enne.......neem die arrogante houding mee!