Platform Vlieghinder Regio Castricum
 

KLM ziet geen heil in accijns op kerosine

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 633 
|
 Luchtvaart =nieuws= 
 KLM ziet geen heil in accijns op kerosine

AMSTELVEEN - De KLM ziet niets in het voorstel van Milieudefensie om een accijns in te voeren op kerosine. De luchtvaartmaatschappij laat in een reactie weten dat er soms geen alternatief voor het vliegtuig is, maar dat de sector zich hard inspant om de vervuiling zoveel mogelijk tegen te gaan. Ook vindt de maatschappij dat het met de uitstoot niet zo erg is gesteld als Milieudefensie wil doen voorkomen.

KLM heeft de afgelopen jaren al diverse initiatieven genomen om onnodig luchtvervoer te beperken. Zo werden de lijndiensten van Schiphol naar Eindhoven en Antwerpen al vervangen door treinvervoer, en ook participeert de maatschappij met de NS in HSL-exploitant HSA.

KLM vindt verder dat allerlei heffingen zoals accijns of vliegbelasting geen doeltreffende middelen zijn om het milieu te sparen. De maatschappij maakt zich liever hard voor het Emission Trading System dat in 2011 van kracht wordt.

Eerder deze week liet ook het Platform Nederlandse Luchtvaart (PNL) zich kritisch uit over de voorgestelde accijns. Ook onder diverse luchtvaartmaatschappijen heerst onvrede over de boodschap die milieuclubs als Milieudefensie de wereld inslingeren. Zo doen milieubeschermers het voorkomen alsof de luchtvaart een grote vervuiler is, terwijl de sector slechts voor drie procent van alle wereldwijde uitstoot verantwoordelijk is.


Reacties op dit bericht

Geplaatst door jhgriese uit amstelveen

Men komt weer met een tegen offensief
De cijfers zijntoch echt : Bijongewijzigd beleid zal de uitstoot in 2022 20 % bedragen

Geplaatst door L.R. Aalegeiz uit Spaarndam

@Griese: en gezien de trend in aannames doen aangande milieuvervuiling is het waarschijnlijk dat die 20% nog meer zal blijken te zijn.

Net als Schiphol zou men zich zorgen moeten maken over het voortbestaan als men niet duurzaam gaat ondernemen, als ze daar nu eens over begonnen na te denken. Het geneuzel in de marge hierboven (het vervangen door treinverkeer van belachelijke vluchten) heeft daar niets mee te maken en is puur gebaseerd op de W&V-rekening van de KLM.

Geplaatst door Rose uit Randstad

"...dat de sector zich hard inspant om de vervuiling ZOVEEL MOGELIJK tegen te gaan"

Een holle frase, die precies overeenkomt met met de opstelling van 'de politiek'.

Schiphol mag groeien, mits de overlast voor de omwonenden ZOVEEL MOGELIJK wordt beperkt. Een boterzachte formulering, ten faveure van de luchtvaartsector.

"...ook participeert de maatschappij met de NS in HSL-exploitant HSA."
Heeft u al een trein zien rijden? Goed georganiseerd daar. Hoe langer uitstel, hoe beter voor de luchtvaart.