Platform Vlieghinder Kennemerland
 

D66-senator: privatisering Schiphol riskante onderneming

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
 |
 Bekeken: 701 
|
 luchtvaart =nieuws= 
 D66-senator: privatisering Schiphol riskante onderneming

DEN HAAG - Privatisering van Schiphol is volgens D66-senator Gerard Schouw een te riskante onderneming. Schouw ziet zoveel gevaren in het privatiseren van de nationale luchthaven dat hij ervoor pleit om er helemaal van af te zien. De Eerste Kamer heeft de wijziging van de wet luchtvaart inzake exploitatie van de luchthaven Schiphol nu in behandeling.

De privatisering van overheidsbedrijven is volgens Schouw te ver doorgeschoten. “Het privatiseren wordt ten onrechte vaak als een kip met gouden eieren gezien. Het reële gevaar om sturing kwijt te raken over belangrijke publieke zaken moet in het oog worden gehouden. Onze nationale luchthaven Schiphol mag niet voor het krijgen van snel geld verkwanseld worden. Schiphol is daar simpelweg te belangrijk voor”, zo vindt het lid van de D66-fractie in de Eerste Kamer.

Schouw is bovendien bang voor een onoverzichtelijke bedrijfsvoering. “Organisaties die een publiek belang vertegenwoordigen moeten op een transparante manier gecontroleerd worden. Privatisering maakt een
ingewikkelde controle achteraf via een stelsel van ingewikkelde vergunningen noodzakelijk. Dat is te mistig, te ondoorzichtig en niet transparant.”


Reacties op dit bericht