Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Chinezen kunnen voor slechts 10.000 euro de eigenaar worden van Spaans vliegveld

 |
 Geplaatst door: Wim 
 |
 Bekeken: 1917 
|
 spanjevandaag.com 
hv_overig_2692.jpeg

CIUDAD REAL – Het Chinese Tzaneen Internacional is schijnbaar de enige die een bod heeft gedaan op het vliegveld van Ciudad Real wat te koop staat. Het 450 miljoen euro kostende vliegveld staat al jaren te koop en er werden al diverse pogingen gedaan om het te verkopen voor een redelijke prijs van 40 miljoen. Het Chinese bod van slechts 10.000 euro is waarschijnlijk niet wat ze verwacht hadden.

Als voor 14 september geen ander bod komt hoger dan 28 miljoen euro voor de koop van het vliegveld van Ciudad Real, dan zullen de Chinese investeerders de nieuwe eigenaren worden van een vliegveld in Spanje voor slechts 10.000 euro. De Chinese investeerdersgroep zou voor dat kleine bedrag de landingsbaan, de ontvangst- en vertrekhal en de verkeerstoren kopen. Wat de chinezen echter niet zullen krijgen voor dat bedrag is de parkeerruimte en de aangrenzende terreinen die onder andere nodig zijn voor de belangrijke milieuvergunningen. Ook de vliegrechten en exploitatievergunningen moeten nog aangevraagd worden na de koop waardoor de investeerders minstens nog eens 60 tot 100 miljoen euro kwijt zullen zijn aan andere investeringen.

Spookvliegveld

Het in Spanje bekend staande spookvliegveld van Ciudad Real werd voor maar liefst 450 miljoen euro gebouwd door de regio Castilla la Mancha als privé vliegveld. Echter sinds de bouw waren er al problemen en het vliegveld is nooit open gegaan. Aangezien de regionale overheid geen behoefte meer had aan het problematische vliegveld werd het in 2013 te koop gezet, in eerste instantie voor 100 miljoen euro waarop geen geïnteresseerden kwamen, daarna voor 80 miljoen, ook zonder succes en later voor 40 miljoen euro. Op dat laatste bedrag kwam al eerder de groep Griffin-Pegasus Airports af die geïnteresseerd waren maar aangezien zij niet op tijd de benodigde 2 miljoen euro stortten ging die deal niet door.

Het Chinese Tzaneen Internacional, wat officieel geregistreerd staat met een kapitaal van het minimale 4.000 euro, werd in maart opgericht door diverse Chinese zakenmensen die grootse plannen hebben met het vliegveld. Men wil dat namelijk gaan gebruiken als aanvlieghaven voor alle Chinese producten voor Europa.

Diverse milieuorganisaties vertrouwen de deal niet echt en vinden het in eerste instantie belachelijk dat men een bijna half miljard kostende vliegveld voor slechts 10.000 euro verkoopt en daarnaast menen zij dat er meer achter deze verkoopdeal zit. Daarom hebben zij en diverse andere organisaties al aangegeven de zaak te gaan onderzoeken

Bekijk bericht op "spanjevandaag.com"

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Wim uit Castricum

Mondiale opbouw logistiek netwerk Chinezen. Gericht op Europa, hebben ze al een groot deel van de haven van Pireus in Griekenland voor de overslag van Chinese producten dat ten koste gaat van overslag in Hamburg en Rotterdam. Nu ook een toekomst HUB vliegveld in Spanje voor de overslag van Chinese vracht i.c.m. personenvervoer van en naar China, dat ten koste zal gaan van het volume van bijvoorbeeld Schiphol en AF/KLM e.a. Mondiaal is door de Chinezen in voorbereiding de aanleg van een giga kanaal tussen de Stille en Atlantische oceaan in Nicaragua. Interessante (en beangstigde) ontwikkeling. Wordt het niet tijd dat de NL politiek (VVD en stsec Mansveld) zich hiermee gaat bemoeien (geintje)? Wat volgt?