Platform Vlieghinder Kennemerland
 

Vliegverkeer Schiphol nu live op Internet

 |
 Geplaatst door: webbeheer 
|
 Categorie: Algemeen Geluidshinder Schiphol Techniek Vliegtuig Vliegveld 
 |
 Bekeken: 53941 
|
 PVRC en Geluidsnet 
Vliegverkeer Schiphol nu live op Internet

Het Platform Vlieghinder Regio Castricum (PVRC) en Geluidsnet hebben gezamenlijk een systeem ontwikkeld waarmee vliegtuigbewegingen worden geregistreerd en op Internet gevolgd kunnen worden. Uniek hierbij is dat het vliegverkeer real-time getoond wordt, waarbij ook te zien is hoeveel geluid de vliegtuigen op dat moment werkelijk op de grond veroorzaken. Dit geluid wordt gemeten door het geluidsmeetpuntennetwerk van Geluidsnet. De gegevens kunnen zowel met Google Earth als met een gewone webbrowser worden bekeken:


"Dankzij deze dienst kan nu iedereen individuele vliegbewegingen volgen en overheden kunnen rapporten over een langere periode krijgen die zij kunnen gebruiken voor hun beleid" zegt Jasper Koolhaas van Geluidsnet.

Google Earth: vliegtuigvolger.nl
(download eerst Google Earth via earth.google.com)

Webbrowser: http://www.geluidsnet.nl


Transparantie

Geluidsnet en het Platform Vlieghinder willen met dit initiatief een nieuwe impuls geven aan de transparantie op luchtvaartgebied, met als uiteindelijk doel om zo de hinder door vliegtuiggeluid te verminderen. "Het melden van hinder vindt sinds langere tijd in de beslotenheid van het klachtenbureau plaats. Door in het openbaar te tonen wat er werkelijk aan de hand is, hopen we het grote publiek duidelijk te kunnen maken dat er echt iets moet verbeteren", stelt Erwin von der Meer, voorzitter van PVRC. "Door vliegbewegingen zelf vast te leggen, kunnen we nu beter vaststellen wat er boven ons hoofd gebeurt en voorstellen voor verbeteringen ook beter beoordelen".


Kennisachterstand

Burgers en (lokale) overheden hebben een enorme kennis- en informatieachterstand ten opzichte van de luchtvaartsector. Met het transparant beschikbaar maken van dit soort onafhankelijke gegevens ontstaat er een meer gelijkwaardige situatie. Wij denken dat burgers en lokale overheden hierdoor meer greep kunnen krijgen op het luchtvaartdebat en daarmee op het verminderen van geluidshinder door vliegtuigen. Ook de luchtvaartsector heeft er baat bij om breed maatschappelijk geaccepteerd te worden.
In 2004 heeft het real-time beschikbaar maken van gemeten vliegtuiggeluid door Geluidsnet er toe geleid dat Schiphol dit in 2005 ook zelf is gaan doen.


Ontwikkeling

Geluidsnet en het Platform Vlieghinder hebben het afgelopen jaar bij de ontwikkeling van dit systeem vruchtbaar samengewerkt en vieren dit nu door het resultaat gezamenlijk te presenteren. "Ook in de toekomst willen we blijven profiteren van elkaars expertise en ideeën, waarbij we allebei toch een eigen koers blijven varen" aldus Jasper Koolhaas.
Het vliegtuigvolgsysteem is in het voorjaar van 2006 ontwikkeld en is daarna uitgebreid getest. In de afgelopen maanden zijn er verspreid over Nederland zes ontvangststations opgesteld om zo een compleet beeld te krijgen van alle vliegtuigbewegingen. Om ook startende en landende vliegtuigen in het noorden en oosten vast te leggen, worden ook daar nog ontvangers bijgeplaatst. Het Castricumse ontvangststation werd door de gemeente Castricum gesubsidieerd.


Werking

Het ontvangststation ontvangt de bakensignalen die veel vliegtuigen uitzenden en verstuurt de posities van deze vliegtuigen via het internet naar een centrale database. Per dag worden er ruim 8 miljoen vliegtuigposities vastgelegd. Vanuit deze database worden de webapplicaties gevoed met de actuele vliegtuigposities en het bijbehorende gemeten geluid. Deze structuur is ook geschikt om in te zoeken en samenvattingen te maken van alle vluchten. "We overwegen om dit soort zoekfuncties ook via het internet toegankelijk te maken", vertelt Erwin von der Meer. "Zodat je kunt opzoeken hoe het vliegtuig waar je gisteren in zat, precies vloog en hoeveel geluid dit produceerde. Een beter milieu begint tenslotte ook bij jezelf."


Meer over Platform Vlieghinder Regio Castricum

Platform Vlieghinder Regio Castricum (PVRC) is een vereniging die in 2003 is opgericht en inmiddels bijna 1400 leden heeft. De vereniging heeft zich ten doelgesteld het aantal vliegbewegingen boven de regio Castricum dat overlast veroorzaakt en gevaar voor de bewoners meebrengt, zoveel mogelijk te beperken.
Vliegverkeer wordt door PVRC gezien als onlosmakelijk onderdeel van onze huidige samenleving. De elementen zorg voor de burger, economie, veiligheid en milieu dienen hierbij echter wel evenwichtig te worden ingevuld. PVRC werkt nauw samen met een groot aantal andere bewonersplatforms rond Schiphol.
website: www.vlieghinder.nl


Meer over Geluidsnet

Geluidsnet heeft een netwerk van bijna 50 geluidmeetpunten waarmee permanent vliegtuiggeluid geregistreerd wordt. Geluidsnet heeft een betrouwbare manier ontwikkeld om permanent geluid in de leefomgeving te meten. Hiermee kan geluid van vliegtuigen, verkeer, industrie, horeca of evenementen geregistreerd worden. Sinds de oprichting in 2003 zijn er opdrachten uitgevoerd voor gemeenten, onderzoeks- en ingenieursbureaus, bewoners- en belangenorganisaties en bedrijven. Zij gebruiken de resultaten voor informatievoorziening en om beleid op te baseren. Geluidsnet werkt transparant en controleerbaar.
website: sensornet.nl

NOMOS-online

Naast de metingen van Geluidsnet zijn, na verkregen toestemming van Schiphol, per 5 februari 2007 ook de meetpunten van Nomos-online aan onze vliegtuigmonitor in Google Earth toegevoegd.
website: nomos.schiphol.nl

European Aircraft Noise Services

Inmiddels zijn de (historische) metingen van een aantal geluidsmeetpunten te bekijken op de website van de 'European Aircraft Noise Services'.


www.vliegtuigvolger.nl

Download het gehele artikel 'Vliegverkeer Schiphol nu live op Internet'

Reacties op dit bericht

Geplaatst door Willem uit Heemskerk

Alle hulde aan Gerard H die er veel tijd en moeite ingestoken heeft. Ik had het oorspronkelijke idee om de transponder gegevens te gaan gebruiken maar daar is het voor mij bij gebleven. Fantastisch werk Gerard!

Geplaatst door Kees uit Castricum

Ziet er geweldig uit, zit dus niet allemaal tussen de oren en dat kunnen we nu zien.
Ga zo door PVRC

Geplaatst door H. Mathot uit Hoogland

Prachtige site en geeft zeer veel info. Ga zo door met dit initiatief.


Geplaatst door Erwin von der Meer vz. PVRC uit Castricum

Beste Gerard,
Ik hecht er waarde aan om jou ook "en publique" te bedanken en te complimenteren voor het werk dat je de afgelopen maanden samen met Geluidsnet hebt verricht om deze internetmogelijkheid ten dienste van, met name, de omwonenden van Schiphol van de grond te tillen. De reacties die mij ter ore kwamen waren eerlijk en zeer complimenteus. Men was oprecht onder de indruk. De dialoog over het Schipholdossier krijgt hiermee een kwalitatieve injectie. Meten is Weten wordt weer eens bevestigd. Twijfelachtige discussies over bijne botsingen in de lucht hoeven niet meer te worden gevoerd op basis van persoonlijke (subjectieve) waarnemening maar op basis van harde gegevens. Hetzelfde geldt voor het vlieggedrag dat door een bewoner wordt ervaren als extreem laag overvliegend met overmatige geluidsoverlast. Eventueel klagen kan m.b.v. dit internet instrument goed onderbouwd worden. Voorts geeft het de mogelijkheid om vast te stellen of bepaald vlieggedrag een incident betreft of structureel gedrag voortkomend uit vliegbegeleiding door LVNL. Kortweg er zijn nog veel toepassingen te bedenken die de omwoners helpen een duidelijk onderbouwde stem te geven en die is dringend nodig voor het lopende Schiphol debat.

Geplaatst door Bob uit Limmen

U kent vast wel de reclame van die internet broker, die 's avonds eenzaam en in gedachten verzonken over hoe het zover heeft kunnen komen in z'n kantoor staat en plotseling uit pure frustratie z'n prullenbakje omver schopt.

Zo zie ik Cerfontaine nu ook staan.

Geplaatst door Jan uit Den Helder

Wat betekend de bijv. B744 of A333

Geplaatst door Gert Stegeman uit Hardenberg

Hallo,
Geweldig mooi,
Ik heb zelf ook zoiets (ATCBOX).
Maar dit is veel echter.
Maar wanneer komt er in het oosten een
ontvangststation,bv.Boven Hardenberg.


Geplaatst door Erwin von der Meer uit Castricum

Jan, A333 betekent Airbus, B744 betekent Boeing enz.
Gert: stel voor om hierover contact op te nemen met Geluidsnet. Die kunnen daar snel voor zorgen.
groet

Geplaatst door B.Winkel(lidnr.127) uit Castricum

(google earth)radar.vlieghinder.nl: welk een prachtig stuk gereedschap Gerard. Proficiat!!! Geeft de burger weer wat meer moed.

Geplaatst door Gerda en Ad Roset uit Hoofddorp

Van harte gefeliciteerd met de nieuwe website. Heel interessant. Bijzonder duidelijk. Als voormalige Baanbrekers in de regio zijn we genoeg bekend met heel de materie van zorg en overlast vliegverkeer.Wat goed dat jullie dit opgezet hebben.
Goed dat er nu publiciteit in de media wordt gegeven. Veel succes en ga a.u.b door met jullie inzet en acties

Ad en Gerda Roset

Geplaatst door webbeheer uit NULL

Jan, het betreft het vliegtuigtype. Meer info vind je op het internet, gewoon de code intikken via google of bijvoorbeeld op een website als
deze

Geplaatst door webbeheer uit NULL

Dag Gert, we kennen -uiteraard- atcbox.com. Jullie nemen bijvoorbeeld de radarbeelden over die wij van CROS ontvangen, maar ik bezoek ook graag jullie website. Als je de website van geluidsnet.nl bekijkt, dan zie je meer vluchten, in principe wordt heel nederland bestreken, zeker 'hoog' verkeer maar toch ook veel 'lager' verkeer. De Google-earth applicatie laat alleen landend/starten verkeer zien tot een bepaade hoogte. Ik hoop dat dit verhelderend is

Geplaatst door cb uit almere

goed!

Geplaatst door hubert van den born uit wageningen

een hele mooie site woooooooooow echt mooi
dit is wat ik zoek bedankt jongens
73's van pd1hbw uit wageningen

Geplaatst door gerard uit NULL

73's too van pa0hoo. Weinig vliegverkeer in Wageningen, zo te zien.

Geplaatst door Hans uit Castricum

Vliegtuigen vliegen vaak precies over mijn huis. Helaas zie ik nog niet alle vliegtuig bewegingen op Google, zodoende lijkt of er minder vlieguigen op google zijn dan in werkelijkheid.
Kan ook de maatschapij vermeld worden?
Wat betekent L en C?

Geplaatst door f.van huut uit Den helder

wordt er zand in mijn ogen gestrooid?
Ik zie nu vliegtuigen landen en opstijgen ,
met abnormale landings en start hoogte , vlak
voor en aan het einde van de startbaan.
400 meter hoog op final(klopt voor geen meter).

Geplaatst door leo uit de kwakel

** Nu we toch bezig zijn, Hubert,Gerard: '73 van pa0lgj

..kleine wereld toch..

Geplaatst door S.Hizenga uit Hoofddorp

B744 = Boeing 747-400.
A333 = Airbus A330-300
B734 = B 737-400.
B738 = B 737-800

Geplaatst door Geert van der Zee uit Ulm Duitsland

Niet normaal ,dat er veel vliegbewegingen zijn op Schiphol dat weet ik ,maar ZOVEEL had ik niet verwacht, trouwens een goed idee.
Gr Geert Ulm Duitsland

Geplaatst door Chris Bergher uit Ouder-Amstel

Geweldig initiatief! Vanaf het begin dat ik in het projectteam (baan- en routegebruik) zat, heb ik voorgesteld een kompleet raster aan meetpunten over het gebied rond Schiphol te leggen. Op die manier wordt alle vliegtuiggeluid geregistreerd en vastgelegd. Alleen op die manier hebben diskussies over en pilots zin. Je kunt diskusseren tot je een ons weegt als er geen harde cijfers onder liggen. Dus meer gemeenten (en instellingen) interesseren voor Geluidsnet.nl is het devies.

Geplaatst door Ruud uit Rijswijk

De live radar klopt niet erg, staat volgens mij in een loop.

Geplaatst door gerard uit NULL

Ruud, niet als je op het plaatje klikt en de radar in Google Earth bekijkt. Het plaatje boven aan deze pagina is slechts een bewegende 'logo'.

Geplaatst door p.verdonk uit boskoop

beste Gerard ik geniet dagelijks van deze mooie site ik woon aan de middelburgseweg in boskoop met vrij uitzicht over de polder
vooral s'avonds met helder weer en noorderwind is het prachtig ik meet vaak de afstand met de ruter soms wel 25 km

Geplaatst door p.verdonk uit boskoop

inplaats van vliegtuigjes zie ik nu place mate's op mijn scherm is dit normaal of is er bij mij iets fout ook zie ik liever niet het hoge verkeer (te druk)kan ik mijn oude scherm weer terug krijgen?

Geplaatst door webbeheer uit NULL

p. verdonk:

1) verwijder alle items 'vliegtuigmonitor' of 'vlieghinder.nl' uit Places.

2)installeer de laatste versie van Google Earth. (geen beta versie!). Kijk daarvoor op http://earth.google.com

3) Laad de vliegtuigmonitor opnieuw via http://radar.vlieghinder.nl

4) Vink aan: 'Schiphol area'.

5) Ontvink eventueel: 'Contrails'.

Als alles goed is ziet de vliegtuigmonitor er ongeveer uit zoals als u gewend was.

Geplaatst door p.verdonk uit boskoop

Ik zie nog steets place markers in plaats van vliegtuigjes klopt dat is dat normaal?of kan ik dat veranderen

Geplaatst door gerard uit NULL

Heb je de aatste versie 4 van google earth geinstalleerd?

Geplaatst door benk uit haarlem

Fantastische side,wordt echter sinds een paar dagen niet goed van die vreselijke contour lijnen.Van mij mogen ze per DIRECT verdwijnen,gewoon weer een rustig beeld AUB.

Geplaatst door rien Immerzeel uit Ouddorp

Mooi programma emij aan het enkel kan ik schiphol zien de overige niet wat mankeert er aan mijn instellingen of zo iets hoop dat iemand me op deze fout kan wijzen

Geplaatst door Gerard uit NULL

Het zijn Schiphol en Rotterdam die je kunt zien, ongeveer 40% van het werkelijk aantal. kan je nagaan hie rustig het is in Rotterdam...

Geplaatst door Hans uit Woerden

Ik zie place markers (punaises) in plaats van vliegtuigjes klopt dat is dat normaal?
Vroeger (een maand geleden) zag ik nog wel die rode en blauwe vliegtuigjes. Is er iets aangepast soms ?Geplaatst door Gerard uit NULL

Hans, zie het antwoord aan P. Verdonk, hierboven. deze 'behandeling' lost in principe ook deze problemen op.

Geplaatst door vd wielen uit NULL

is er een mogelijk om radioverkeer van schiphol op de com te krijgen

Geplaatst door Gerard uit NULL


Geplaatst door o.hoekstra uit luxwoude

Op welke site kan ik ook al weer de vluchtnummers intikken, om te zien om welke maatschappij het gaat en waar het vliegtuig heen gaat? Of het vliegtuig vertraging heeft e.d.

Geplaatst door Boudy uit Kudelstaart

Deze applicatie is leuk als
je een beter beeld wilt krijgen
van het vliegverkeer rond de grote
luchthaven(s) van Nederland,
maar niet bruikbaar als
materiaal om te gaan klagen bij CROS.
Immers, de mode-s transponders
in het vliegtuig die de signalen
doorgeven aan de
ontvanger, kunnen snel storingen
geven, waardoor mensen een
verkeerd beeld krijgen.
De enige persoon die terecht
de piloot op zijn vingers
kan tikken, is de luchtverkeersleider.

Geplaatst door webbeheer uit NULL

Boudy, de informatie is, precies wat je zegt bedoeld om een beeld van het vliegverkeer boven Nederland te krijgen. Ze is met nadruk niet bedoeld om hinder te melden. Hinder meld je als je hinder hebt, én als je dat wilt melden. Je meldt natuurlijk geen hinder als je ergens een blauw vliegtuigje op google earth ziet vliegen. Desondanks wordt er ook jaren nadat de Polderbaan werd geopend nog steeds dagelijks veel hinder gemeld. Dat stemt tot nadenken. Waar ging het fout?

Geplaatst door Nick uit NULL

Over het vliegverkeer van Nederland, is het geen goed idee om al het verkeer in nederland te signaleren, je hebt nu rondom schiphol en het gedeelte dat eurocontrol leidt. Er zijn nog zoveel meer vliegtuigen die niet te zien zijn, bijv rondom eindhoven en gewoon rond de 8000 feet dat de ACC handelt.
Misschien als je dat ook laat zien is er een duidelijker beeld van de hoeveelheid vliegtuigen in nederland.

Geplaatst door gerard uit NULL

Nick, zowel Eindhoven als Rotterdam zijn vanaf een paar honderd meter hoogte zichtbaar in de vliegtuigvolger mits ze het goede baken aan boord hebben. Dat je daar weinig vliegverkeer waarneemt komt misschien ook wel omdat er daar aanzienlijk minder vliegverkeer is dan op Schiphol. Ook op Maastricht zag ik vliegverkeer in de vliegtuigmonitor. Brussel en Düsseldorf zijn ook deels te zien.

Geplaatst door nick uit NULL

Dat bedoel ik niet, op Schiphol en Eurocontrol wordt het vliegverkeer geregeld.
bij diversen (de witte vliegtuigen) dat is het werk van Eurocontrol. Schiphol heeft ongeveer evenveel verkeer onder zijn hoede buiten de witte vliegtuigen om.
die 2 vliegtuigen van maastricht of groningen bedoel ik niet. je hebt verder van schiphol ook verkeer dat onder de 8000 feet valt maar niet weergeven wordt, dat bedoelde ik.

Geplaatst door webbeheer uit NULL

Nick, alle vliegverkeer dat het geschikte baken heeft én dat zich binnen het ontvangsbereik van de ontvangsstations in het westen van het land bevindt wordt zichtbaar gemaakt. Er wordt géén onderscheid gemaakt tussen de verschillende ATC-gebieden. Mogelijk dat het vliegverkeer dat jij bedoelt net buiten het ontvangstbereik valt.

Geplaatst door joost uit NULL

heey mensen, het gedeelte bij diversen 9alles boven de 6000feet, kan dat niet ook in blauwe vliegtuigen weergegeven worden??
zou wel heel duidelijk beeld geven van de hoeveelheid vliegverkeer.
want nu zie je maar hooguit 10 vliegtuigen op schiphol vliegen of rondom, en 1 of 2 per dag op andere vliegvelden.
mijn mening: als ik het nu zo zie zonder alles in blauw te tonen zie ik niet de vlieghinder.

Geplaatst door webbeheer uit NULL

Joost, wat hoog vliegt, geeft relatief weinig hinder op de grond, althans als het om geluid gaat. Startend verkeer hoor je overigens nog wel goed bovende 6000 ft, en als dat er veel zijn in relatief korte tijd, dan wordt ook dat absoluut hinderlijk. Als je de half-uurs tracks aan zet, dan geeft dat een beeld van de hoeveelheid vliegtuigen die recent op een bepaalde plek langskwamen.

De hoogvliegers zijn toegevoegd op verzoek van vliegtuigspotters. Ook geeft het een beeld van de immense hoeveelheid vliegverkeer boven ons land op grotere hoogte. Vermenigvuldig het globale beeld met 3 om een realistisch beeld te krijgen...

Geplaatst door Heleen van der leest uit Castricum

Best mensen,
Ik ga meedoen aan het GeluidsErvaring-onderzoek! Ik ontvang de eerste uitnodiging voor het onderzoek in oktober. Wilt u dat ook, dan kunt u zich nog aanmelden op _www. GeluidsErvaring.nl

Geplaatst door Rob lambij uit Voorburg

Heren,
Al een tijdje wordt op mijn computer "Vlieghinder" niet geactiveerd in Google Earth. Is deze buiten gebruik?
Met vriendelijke groet,
Rob lambij

Geplaatst door webbeheer uit NULL

Rob, er was rond 1 oktober een storing. Deze werd op 2 oktober opgelost, in principe zou alles het sindsdien normaal moeten doen. Probeer eventueel de vliegtuigmonitor(s) te verwijderen uit jhet menu van google earth en een nieuwe te starten via de link op deze pagina.

Geplaatst door gerard uit NULL

Hakim, download en installeer eerst google earth via http://earth.google.com. Ga daarna met je webbrowser naar http://radar.vlieghinder.nl. of klik op deze link boven aan deze pagina. Als het goed is opent zich dan Google Earth. Volg dan de instructie op het welkomstscherm in Google Earth. Veel plezier!

Geplaatst door Vincent uit Den Haag

De weergave in google. earth werkt bij mij niet meer, ik heb het enige tijd niet gebruikt, maar nu krijg ik niet meer de mogelijkheid om online de vliegtuigen te volgen, dat vind ik best jammer, want het was een mooi gezicht, zeker in combinatie met een scanner, je ziet een toestel Nederland binnenkomen via Rotterdam naar Schiphol, je hoort de communicatie en je ziet hem overschakelen naar een andere frequentie, want dat is bijna altijd op de zelfde plek... (zolang het via de zelfde route gaat...) kunnen jullie een faq/hulp rubriek bieden voor problemen met google.earth, als het dus niet meer werkt???

Alvast bedankt!

Geplaatst door Vincent uit Den Haag

correctie: na installatie van de nieuwste versie van google earth doet hij het WEL weer!

Geplaatst door webbeheer uit NULL

Heden blijkt de server via welke de publieksdistributie van de vliegtuigvolger wordt afgehandeld, onbereikbaar. Er wordt aan een oplossing gewerkt.

Geplaatst door webbeheer uit NULL

radar.vlieghinder.nl is weer bereikbaar...

Geplaatst door Webbeheer uit NULL

Wegens onderhoudswerkzaamheden is radar.vlieghinder.nl mogelijk tot 1 februari uit de lucht

Geplaatst door reyneke uit beverwijk

ik vindt het wel leuk ,
om naar vlieg tuig kijken en voor deel voor de vleigheidt

Geplaatst door John uit Uithoorn

Volgens mij is radar.vlieghinder.nl niet bereikbaar. Krijg een vage site van "jij en je wijk" !!!!!

Geplaatst door Gerard uit NULL

werkt weer

Geplaatst door John uit Uithoorn

Gerard bedankt. Begon het al te missen.

Geplaatst door Joop floor uit Heemskerk

Weten we eigenlijk nu nog precies in hoeverre de Nomos meetmethodiek nog de volledige door bewoners ervaren geluidhinder produceert? Zo niet. Zullen we dan die Nomos gegevens nog wel blijven weergeven?

Geplaatst door Thomas uit oosterhout

Fantastisch! Eerst geloofde ik er niks van, maar ik heb op de monitor een vliegtuig gezien dat recht over ons huis heen vloog. ik keek uit het raam en zag hem ook werkelijk (precies op die plaats waar ik hem op de monitor zag). En dan is het natuurlijk geweldig dat je kan zeggen: ''Kijk, dat is een vliegtuig van Ryanair, hij zit op 6609m hoogte en hij gaat 806 km per uur!'' fantastisch toch? Mijn complimenten aan de makers!

Geplaatst door Willem de Groot uit Heemskerk

Geweldig wat een mooie en interessante site en zo bruikbaar ik wist al vanaf het begin dat er zo'n NOMOS meetpunt op ons woongebouw stond maar had er eigenlijk geen aandacht aan besteed. deze site geeft daar toch een heel ander demensie aan

Geplaatst door Thomas uit Oosterhout

Echt fantastisch! Eerst geloofde ik het niet, maar ik wou toch experimenteren. Ik zag dat er een vliegtuig precies over ons heen vloog (op google earth) en ging eens buiten kijken. en 3x raden: daar vloog-ie! en dan is het natuurlijk geweldig dat je bijvoorbeeld kunt zeggen: kijk dat is een vliegtuig van Ryanair, hij zit 6000 meter hoog, gaat 800 km per uur en is op weg naar Eindhoven! heel leuk idee

Geplaatst door jeroen uit zaandam

Leuk. Revolutie !! Zijn alle vliegtuigen hier te zien. Soms komt er iets over en zie ik het niet in het scherm.Waarom is er geen meetpunt in mijn wijk (oude haven zaandam) we hebben vaak het idee dat het vlieger-tuig
tussen meetpunten door kruipt.Alsof ze de hoek om gaan of proberen de grens van de meetapp. op te zoeken. Hier op de grond ervaar ik minstens 80 deci. Maar ik vind het niet terug. Even goed Leuk. Erg handig
Nu kan ik de politie bellen en zeggen die van de ctna256 a3320 zat te laag......

Geplaatst door Rene uit Huizen

Het is vandaag 26 juni 2008, vliegtuigen zijn niet zichtbaar in google earth. Ik heb de nieuwste versie geladen en de firewall uit staan, wie kan mij helpen

Geplaatst door webbeheer uit NULL

mededeling: wegens een externe oorzaak is de vliegtuigvolger tijdelijk buiten bedrijf. Wij verwachten het probleem in de loop van vanavond te hebben opgelost.

Geplaatst door Rene uit Huizen

Geregeld ligt de site vliegtuigvolgen er uit vandaag 28 juni is dit weer het geval, is de externe storing nog niet verholpen, gisteren was het wel goed.

Geplaatst door webbeheer uit NULL

René, een ongeluk komt nooit alleen...
In dit geval is een update van het OS niet helemaal correct verlopen. Er wordt aan gewerkt.
Een gratis service kan je natuurlijk altijd in de bek kijken.. We blijven natuurijk afhankelijk van vrijwilligers..

Geplaatst door Rene uit NULL

Ik begrijp het helemaal, veel suces en ik wacht af, ik wilde jullie alleen op de hoogte brengen. Ik vind het een fantatische programma. Kan zo het geluidshinder boven ons dorp in de gaten houden.

Geplaatst door webbeheer uit NULL

Je mag ook gewoon kijken hoor, René, naar al die vliegtuigen. Dat doen de meeste bezoekers.

De vliegtuigvolger doet ´t in ieder geval weer, maar nog wel met iets minder bereik. Deze week moet ie nog wel een paar keer kort uit de lucht, dan wordt het bereik ook weer als vanouds.

Geplaatst door Hubert uit Eindhoven

Sinds een aantal maanden is het niet meer mogelijk om het vluchtplan in te zien, eerst was dit dmv aanklikken wel mogelijk. Is dit een instelling of verandering, en in het geval van het laatste, komt deze optie nog terug?

Geplaatst door webbeheer uit NULL

Hubert, het ligt niet aan je instelling. De reden is dat Google Earth enige tijd een bug had aardoor 'dooklikken' naar een externe link niet meer werkte. Inmiddels lijkt de bug verholpen. Met wat geduld (en geluk) komt de doorklikoptie naar het vluchtplan (externe site) mogelijk weer terug.

Geplaatst door Hubert uit Eindhoven

Sinds enige tijd kan ik bij het aanklikken van de registratienummers de bestemming niet meer aflezen.Voorheen kon dit op behoorlijk grote schaal.Komt deze faciliteit terug op korte termijn? Dus als ik aanklik b.v PH-BOQ(wit vliegtuig)dan staat de bestemming er niet meer op.Laatste ontwikkeling:ook bij het aanklikken van regestratienrs(wit vliegtuig)reageert het systeem niet meer..! Is er een storing? Ik hoop weer snel van beide faciliteiten gebruik te kunnen maken....

Geplaatst door jan uit NULL

bij het aanklikken van overvliegende witte
vliegtuigen(contrails) werden plaats van ver-
trek en aankomst aangegeven. Dit is echter
sinds kort niet meer het geval. Weet iemand
waarom of wat te doen om deze gegevens weer
te kunnen zien.

Geplaatst door webbeheer uit NULL

Jan, Hubert, de route wordt op dit moment niet meer aangegeven, maar we hopen dat we dit in de toekomst weer mogelijk kunnen maken.

Geplaatst door Florian van Dillen uit Lisse

Ik woon prachtig, met vanaf mijn zolder, een prachtig uitzicht op de aanvliegroute van de Kaagbaan (rwy 06). Nu ik naar een scanner luister, in combinatie met deze google earth plugin, kan ik (bijna) alle vliegtuigen zien landen, geweldig mensen, ga zo door!

Geplaatst door Rien Immerzeel uit Ouddorp

Wie kan me verder helpen ik krijg dat niet geinstalleerdt met vista wat moet ik doen om dit weer correct op de laptop te krijgen

Vriendelijke groeten Rien Immerzeel

Geplaatst door bert uit veenendaal

hartelijk dank voor deze applicatie, als vleigtuigspotter kan ik nu het vleigverkeer boven mijn huis eindelijk volgen. is het ook mogelijk deze applicatie te krijgen voor militaire vluchten, omdat daar mijn interesse ligt

Geplaatst door hubert van norde uit eindhoven

wanneer is het weer mogelijk na het aankliken
van de "witte vliegtuigen" de bestemming af te lezen en de foto van het desbetreffende vliegtuig te tonen? Ik vind het jammer dat deze
faciliteit (nog) niet werkt. Verder biedt dit radarsysteem een prachtig overzicht van de vliegbewegingen boven Nederland.

Geplaatst door g wijnja uit oppenhuizen

over 20 jaar is alle olie op en dan is er geen vliegverkeer meer.Dus mooi dood laten bloeden.

Geplaatst door Hubert uit Eindhoven

Er komen de laatste tijd meer registraties(zowel blauwe als witte vliegtuigen) waarbij het vliegtuigtype NIET(meer)vermeld wordt,bv CPA252 9949M of KL803 5557M enz.
Wat is daar de oorzaak van?
Verder geniet ik dagelijks van dit systeem,
Groetjes Hubert

Geplaatst door erik de jong uit zoetermeer

kan iemand mij vertellen of er ook een app voor de iphone in de maak is voor deze geweldige site en de bijbehorende monitor?

Geplaatst door webbhehher uit NULL

Hallo Erik,
De vliegtuigvolger is een standaard applicatie voor Google Earth.
Het werkt dus op alle computers waarop Google Earth werkt.

Zo te zien is Google Earth ook beschikbaar voor de Iphone. Zie:
http://www.google.com/mobile/products/earth.html#p=apple

Wie weet kan je daarmee ook de vliegtuigvolger zien op je Ipod?
Probeer het eens. Laat in deze thread even weten of het werkt, dan hebben anderen er misschien ook wat aan.

Geplaatst door erik de jong uit zoetermeer

google earth staat op de iphone maar de browser van apple( safari) kan het bestand niet downloaden. ik hoop nu op een mede iphone gebruiker voor de oplossing van dit probleem

Geplaatst door jasper uit Wijhe

waarom zie ik niet alle vliegtuigen? en in het oosten maar heel wijnig?

Geplaatst door Peter uit Heerhugowaard

Als ik het allemaal nuchter bezie dan valt het best mee met die z.g.n. geluidsoverlast, moet er niet aan denken als al die passagiers ( zo'n 200 poer vliegtuig )met de auto zouden gaan....dan heb je pas geluids- en milieu overlast;)

Geplaatst door Peter uit Heerhugowaard

Zal aan mij liggen maar als ik het plaatje van de radar een tijdje volg komt om de 2 min hetzelfde "filmpje" terug.

Geplaatst door webbeheer uit NULL

Het ligt vast aan jou, Peter. Installeer eerst eens Google Earth en klik op 'het flimpje' hierboven. Daarna in het menu link 'Schiphol area' aanklikken en je hebt live 'beeld'.

Geplaatst door koos uit Almere


Geplaatst door King uit NULL

Vandaag en mogelijk morgen is best een aardige situatie en kan mooi als referentie dienen. En dat dankzij een IJslandse vulkaan.

Valt mij wel op dat een aantal meetpunten regelmatig oranje kleuren. Kennelijk zijn er meer geluidveroozakers naast vliegtuigen.

Geplaatst door a3 uit zeewolde

hoe kan ik op google het vliegverkeer volgen boven nederland.
Ik heb het op verschillende manieren geprobeerd, lukt me niet.

Geplaatst door webbeheer uit NULL

hallo a3.
Ik wil je graag helpen. wat is precies je probleem? opent google earth wel als je http://radar.vlieghinder.nl opent? Of krijg je de vraag een bestand te downloaden?
In het laatste geval moet je het bestand downloaden en het daarna openen waarna google earth zou moeten starten.
In google earth vink je onder tijdelijke plaatsen 'vliegtuigmonitor' aan en/of 'diversen'.

Geplaatst door Peter uit Regio Alkmaar


Geplaatst door a3 uit zeewolde

GoHoi wemaster,

Google earth opent, ik kan alleen tijdelijke plaatsen niet vinden in Google en/of diversen.

gra3

Geplaatst door webbeheer uit NULL

@a3
waarschijnlijk staat het menu in google earth uitgeschakeld.
Kies (bovenin) "weergave", en vink dan aan: "zijbalk". Als het goed is zie je dan links het menu. Open eventueel het item 'Plaatsen', hierin vind je de menu-items "Mijn Plaatsen" en "Tijdelijke plaatsen".
Volg daarna de aanwijzing zoals hiervoor gegeven.
Hopelijk is zo je probleem opgelost
groet, webbeheer vlieghinder.nl

Geplaatst door a3 uit zeewolde

tis gelukt, dank je wel.

Geplaatst door webbeheer uit NULL

Graag gedaan, a3!